Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Melek meğer bu yüzden ölmüş!

        İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gelen otopsi raporunda, Melek'in ölmeden son 14 ay içerisinde doktora götürülmediği, bakımsız bırakıldığı, gıdasız bırakılması ölüm nedeni olarak gösterildi.

        Ağrı'nın Hamur İlçesinde aile içi şiddete uğrayan ve kapatıldığı tuvaletten tesadüfen bulunarak çıkarıldıktan sonra tedavi gördüğü hastanede 24 yaşında yaşama veda eden 2 çocuk annesi Melek Karaaslan'ın ölümü ile ilgili görülen davanın 6'ıncı celsesi yapıldı.

        Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Melek Karaaslan'ın eşi, kayınvalidesi ve kayınpederine 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan 20 yıldan 25 yıla, babası için de, 'yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi'nden 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı, hükümle birlikte Karaaslan'ın eşi, kayınvalidesi ve kayınpederinin tutuklanmasını talep etti.

        Ağrı'nın Hamur İlçesi'ne bağlı Çağlayan Köyü'nde Hanım- Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Melek Karaaslan, çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile 16 yaşında evlendirildi. Hamur'un Kale Mahallesi'ne gelin giden Melek, burada eşinden sürekli şiddet görmeye başladı. Şiddet yüzünden kaçtığı sokakta dünyaya getirdiği ilk ;bebeğinin ölümü üzerine bunalıma giren Melek Karaaslan'ın bu evlilikten 5 yaşında Akın ile 2 yaşında Miraslan adında iki oğlu daha oldu.

        BABA EVİNE GİTTİ, GERİ GÖTÜRÜLDÜ

        Gördüğü şiddet nedeniyle babası Kasım Levent'in yaşadığı Çağlayan Köyü'ne sığınan Melek, aile büyüklerinin 'namus meselesi' demesi üzerine tekrar Hamur'a eşinin evine götürüldü. İstanbul'da çalışan ağabeyi Reis Levent'in kızkardeşini görmek için Hamur'a gitmesiyle Melek'in tuvalete kapatıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine baba Kasım Levent, damadı Ferdi Karaaslan ve ailesinden, kızına şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. 'Ölüme terk edilen' ve ruh sağlığını yitiren Melek Karaaslan, bakanlıkların devreye girmesi üzerine tedavi gördüğü Ağrı Devlet Hastanesi'nden ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, geçen yıl 25 Temmuz'da yaşama veda eden Melek Karaaslan'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Çağlayan Köyü'nde toprağa verildi.

        SAVCI 20- 25 YIL HAPİS İSTEDİ

        Melek Karaaslan'ın ölümünden sonra Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın bugün 6'ıncı duruşması görüldü. Duruşmaya Melek Karaaslan'ın babası Kasım Levent katıldı. Cumhuriyet Savcısı mahkemeye sunduğu mütalaada, Melek'in eşi Ferdi, kayınvalidesi Naciye ve kayınpederi Kutbettin Karaaslan hakkında 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan 20 yıldan 25 yıla, babası Kasım Levent için de 'yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi'nden dolayı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi. Ayrıca Savcı, hükümle birlikte Karaaslan'ın eşi, kayınvalidesi ve kayınpederinin tutuklanmasını talep etti. Duruşma karar için ertelendi.

        MELEK GIDASIZLIKTAN ÖLMÜŞ

        Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gelen otopsi raporunda, Melek'in ölmeden son 14 ay içerisinde doktora götürülmediği, bakımsız bırakıldığı, gıdasız bırakılması ölüm nedeni olarak gösterildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ