Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Yarım kalan köprü kazalara neden oluyor

        Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, çıkışta bir anda daralan köprü kazalara davetiye çıkarıyor.

        Osmangazi ilçesine bağlı Eğitim Mahallesi'nde kapanan Ovaakça Belediyesi'nin son başkanı Ali Garaçoğlu'nun yaptırdığı köprü kazalara davetiye çıkarıyor. İki şerit olarak planlanan Hasırcı Deresi'nin üzerinden geçen 8 metre genişliğindeki Ovaakça Köprüsü, ayaklarına gelindiğinde bir anda 3 metre genişliğe düşüyor. Köprünün yanında bulunan 3 katlı apartmandan dolayı yarıda bırakılan köprünün bittiği yerde yaklaşık 1 metrelik bir yükseklik bulunuyor. Köprüden hızlı geçen araçlar, köprünün yarım olduğunu fark edemeden kendisini köprü yanında bulunan binanın zemin katındaki lokantada buluyor. Onlarca kazanın meydana geldiği köprü, 5 yıldan bu yana yeniden düzenlenmeyi bekliyor.

        Eğitim Mahallesi Muhtarı Mesut Kulaksız, "Ovaakça Belediyesi zamanında Belediye Başkanı Ali Garaçoğlu'nun yaptığı köprünün yarısı kullanılıyor, yarısı kullanılmıyor. Bu köprünün neden böyle yapıldığını eski belediye başkanına sormak lazım. Bu köprü 5 yıldan bu yana bu şekilde duruyor. Bu işi kimse çözemiyor. Belediye Başkanı Ali Garaçoğlu'nun vatandaşa yaptığı en son hizmet bu" dedi.

        Öğrencilerin okula giderken bu köprüyü kullanmalarının büyük bir tehlikeyi de beraberinde getirdiğini kaydeden muhtar Kulaksız, "3 okulun öğrencileri bu köprüden geçiyor. 3 köye bu köprüden geçerek gidilip geliniyor. Bu köprü 8 metreden 3 metreye düşüyor. Köprünün durumunu bilmeyen sürücüler binanın altındaki lokantaya giriyor. Köprü geniş zannedip hızla giriyorlar, köprünün yarısının olmadığını görünce iş işten geçiyor ve kaza meydana geliyor. Bu köprünün bir an önce yeniden düzenlenmesi ya da bu binanın yıkılması gerekiyor" diye konuştu.

        Kulaksız, köprünün yeniden düzenlenmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'ne müracaat ettiklerini, cevap alamadıklarını da sözlerine ekledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ