Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kafası öldükten sonra kesilmiş!

        Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra, başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın, yargılanmasına başlandı.

        Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak, 'İşte namusuma uzananın kellesi' diyerek köy meydanına attı. Olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Nevin Yıldırım, 17 Kasım 2012'de kız bebek dünyaya getirdi. Yıldırım'ın istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi. Bebeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 'Elif Sıla' adı verildi.

        402 GÜN SONRA İLK DURUŞMA

        İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun 11 Şubat 2013'te gönderdiği DNA raporunda, Nevin Yıldırım'ın doğurduğu kız bebeğin babasının Nurettin Gider olduğunun belirlenmesi üzerine Yalvaç Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk olaydan 354 gün sonra iddianame hazırladı. 46 sayfalık iddianamede, 'Tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek' iddiasıyla hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istenilen Nevin Yıldırım, olaydan 402 gün sonra Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

        Duruşmaya, 13 aydır cezaevinde bulunan Nevin Yıldırım, avukatı Halil Hilmi Tütüncü ile birlikte katıldı. Nurettin Gider'in eşi Keziban Gider ve annesi Zeynep Gider de duruşmada müşteki sıfatıyla hazır bulundu.

        DURUŞMA ÖNCESİ OLAY

        Nevin Yıldırım'a destek vermek için gelen İstanbul Feminist Kolektif üyesi bir grup kadın da duruşmaya katılmak istedi. Dernek üyeleriyle Nurettin Gider'in yakınları arasında tartışma çıktı. Duruşma salonunun önünde başlayan tartışmanın büyümesi üzerine Mahkeme Başkanı Sıdıka Ayşegül İskenderoğlu, dernek üyesi 5 kadın ile Nurettin Gider'in dayıları Orhan ve Şükrü Öncü'nün duruşmaya katılmasına izin verdi. Gider'in diğer yakınları ve dernek üyeleri adliye binasının dışına çıkarıldı. Taraflar arasında burada da gerginlik devam etti. Gider'in yakınları, adliye önünde İstanbul, Adana ve Antalya'dan gelen dernek üyelerine saldırmak istedi, ancak polis izin vermedi.

        GİDER'DEN OLAN KIZINI YOK SAYDI

        Kimlik tespitinin yapılmasıyla başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı, Nevin Yıldırım'a kaç çocuğu olduğunu sordu. Eşinden 2 çocuğu olan Nevin Yıldırım, "İki çoğum var" diyerek 17 Kasım 2012'de dünya gelen ve Nurettin Gider'den olduğu DNA raporuyla tespit edilen 'Elif Sıla' adı verilen kızını yok saydı.

        OTOPSİ RAPORU, KAFASI ÖLDÜKTEN SONRA KESİLMİŞ

        Kimlik tespitinin ardından iddianame, olay yeri inceleme tutanağı ve otopsi raporu okundu. Otopsi raporunda, Nurettin Gider'e sırt bölgesinden 2, kasık bölgesinden 2 ve çene bölgesinden 1 olmak üzere toplam 5 el av tüfeğiyle ateş edildiği, yaralarının ölümcül olduğu, kafasının ise öldükten sonra kesildiği belirtildi.

        SALONDAKİLERE BAKMADI

        İddianame ve raporlar okunurken, Nevin Yıldırım başını öne eğerek salondakilere hiç bakmadı. Bu sırada Nurettin Gider'in eşi Keziban Gider ise duruşma boyunca Yıldırım'dan gözlerini hiç ayırmadı. Duruşmada ifade veren Nevin Yıldırım, iddianamede yer alan Nurettin Gider'le gönül ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi.

        İLİŞKİ İDDİASINI KABUL ETMEDİ

        Mahkeme Başkanı'nın savunmasını yapmasını istediği Yıldırım, uzun süre konuşmadı. Uyarılar üzerine, "Neresinden başlayayım" diyen Nevin Yıldırım, şunları söyledi:

        "Nurettin Gider'le gönül ilişkisini kabul etmiyorum. Kendisini halamın kocası olarak tanıdım. Aynı yerde hep birlikte yer, içerdik. Hiçbir ilişkiyi gönüllü yaşamadım. Olay günü eve gelerek beni götürmek istedi. Yeniden bana sahip olmasından korktum. Damda oturuyordum. Kendisi aşağıda bekleyerek 'iple' aşağı inmemi istedi. Bunun üzerine eve girerek duvarda aslı otomatik av tüfeğini aldım. Geri geldiğimde Nurettin dama çıkmıştı. Kendisine silahı doğrultarak ateş ettim. Bana küfrederek, 'Beni vurdun' dedi. Belindeki tabancayı çıkarmaya çalışıyordu. Beni vuracağını düşünerek yeniden ateş ettim. Kendisi damdan aşağı düştü. Tabancası da düştü. Sürünerek kaçmaya çalışıyordu. Yanına inerek kasıklarına ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi, neresine ateş ettiğimi de bilmiyorum."

        'KASIKLARINA BİLEREK SIKTIM'

        Mahkeme Başkanı'nın ateş etmeyi nereden öğrendiğini sorması üzerine Yıldırım, "Bekarken çok ateş ettim. Alışkınım" dedi. Nurettin Gider'in yüzüne neden ateş ettiğinin sorulması üzerine ise Nevin Yıldırım, "Köyde adımı çıkardı. Beni rezil etti. Neresine sıktığımı hatırlamıyorum. Yüzüne bilerek ateş etmedim. Ama kasıklarına bilerek ateş ettim. Olayın bundan sonrasını hatırlamıyorum. Ellerim kan içinde eve geldim. Kızımın ağlamasıyla kendime gelebildim" dedi.

        'NAMUS VE ŞEREFİM İÇİN YİNE YAPARIM'

        Mahkeme Başkanı'nın Nurettin Gider'le aralarında 3 yıldır ilişki olduğu yönündeki sorusu üzerine ise Yıldırım, "Yalan. İlk tecavüzde ağzımı kapattı, boğazımı sıktı. Bayılmışım. Üzerime su dökerek ayıltmış. Yatağım ve yastığım su içindeydi" diye konuştu. Mahkeme Başkanı'nın ilk ilişkiyi anlatmasını istemesi üzerine ağlamaya başlayan Yıldırım, anlatmak istemediğini söyledi. "Pişman mısın?" sorusu üzerine ise Yıldırım, "Pişmanım ama namus ve şerefim için yine yaparım" dedi.

        BENİN ADIMA TELEFON HATTI ALMIŞ

        Mahkeme heyetinin, Nurettin Gider'le cep telefonuyla mesajlaştığını ve Gider'in evinde kendisine ait fotoğraflar bulunduğunu hatırlatması üzerine ise Nevin Yıldırım, "Nurettin benim adıma bir sürü hat almış. Bunlardan haberim yok. O mesajları kimin yazdığını bilmiyorum. Ben yazmadım. Evinde bulunan fotoğraflar bana ait. Ancak bunları tehdit ederek çekti" diye konuştu.

        EŞİMİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

        Mahkeme Başkanı'nın olayları neden annesi, polis ya da savcılığa anlatmadığını sorması üzerine ise Nevin Yıldırım, "Adım çıkmasın diye şikâyet etmedim. Sürekli beni takip ediyor, attığım her adımı biliyordu. Eşimin çalıştığı yerde bir adamının olduğunu, eşimi öldürteceğini söyledi. Eşime zarar vermesinden korktum" dedi.

        Yıldırım'ın savunmasının ardından avukatı Halil Hilmi Tütüncü, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını vurgulayarak Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini talep etti.

        NEVİN ÖLDÜRMEDİ

        Duruşmada müşteki sıfatıyla ifade veren Nurettin Gider'in eşi Keziban Gider ve annesi Zeynep Gider, cinayeti Nevin Yıldırım'ın işlemediğini iddia etti. Nevin Yıldırım ailesiyle ile eşinin ailesinin işbirliği yaparak Nurettin Gider'i öldürdüğünü iddia eden Keziban Gider, "Elinde barut izi kalsın diye Nevin'e silahla ateş ettirdiler. Sonrada başını eline verip köy meydanına attırdılar. Katiler meydana çıksın. Adalet yerini bulsun" diye konuştu.

        ÖPÜŞÜRKEN GÖRDÜM SÖZÜNE TEPKİ

        Keziban Gider'in ifadesinde, Nevin Yıldırım ve eşi Nurettin Gider'i Antalya'da pamuk tarlasında çalıştıkları sırada öpüşürken gördüğünü söylemesi üzerine ayağa kalkan Nevin Yıldırım, "Yalan söyleme, Allah'tan kork" diye tepki gösterdi.

        Nevin Yıldırım'ın annesi Hesna Yıldız ve babası Zekeriya Yıldız da duruşmada ifade verdi. Mahkeme heyeti, Nevin Yıldırım'ın akli dengesinin yerinden olup olmadığının tespiti için Süleyman Demirel Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'na sevk edilmesine karar vererek, duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ