Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Sapanlı teyze' tutuklandı

        Nihat ULUDAĞ-Soner KOÇER/AHT

        İstanbul Gülsuyu’nda uyuşturucu çetesinin öldürdüğü Hasan Ferit Gedik’in Gazi Mahallesi’nde düzenlenen “Kalaşnikof’lu cenaze töreni”nden sonra gözaltına alınan DHKP-C terör örgütü üyesi 35 kişi adliyeye çıkarıldı. Aralarında ‘sapanlı teyze’ ve Kalaşnikof’lu eylemcinin de bulunduğu 19 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Maltepe Gülsuyu olaylarının ardından düzenlenen operasyonlar kapsamında adliyeye sevk edilen 35 kişiden, aralarında ‘sapanlı teyze’ olarak tanınan E.C. ve Kalaşnikof tüfekle poz veren İ.B.’nin de bulunduğu 2’si kadın 19 kişi tutuklandı. Gezi Parkı olayları sırasında sapanla taş atarken görüntülenen E.C., savcılık sorgusunda, “Çocukların elinde görünce heves ettim” dedi.

        Maltepe’de öldürülen Hasan Ferit Gedik’in GaziMahallesi’ndeki cenaze töreninde yüzlerindemaske ve ellerinde Kalaşnikof silahlarla boy gösteren üç terör örgütü gruba Terörle Mücadele ŞubeMüdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlenmiş, 37 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 35 kişi adliyeye sevk edilirken, 2 kişi serbest bırakılmıştı. Savcılık, 35 şüpheliden 19’unu tutuklama istemiylemahkemeye sevk ederken, 16 kişiyi serbest bırakmıştı.

        Mahkemeye sevk edilen 2’si kadın 19 kişinin ifadesi TMK 10.madde ile yetkili hâkimlik tarafından alındı. Akşamsaatlerine kadar sürenmahkeme sonrası nöbetçi hâkimlik, aralarında ‘sapancı teyze’ E.C.’nin de bulunduğu 19 şüphelinin terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi. 17 şüpheliMetris Cezaevine, 2 kadın ise Bakırköy Cezaevi’ne gönderildi.

        SİLAHLAR SABIKALI

        Tutuklanan DHKP-C’lilerin silahları sabıkalı çıktı. Aralarında Kalaşnikof tüfekle poz veren İ.B. ve ‘sapanlı teyze’ E.C.’nin de bulunduğu zanlıların esnafa zorla dergi satıp silah parası için haraç topladığı belirlenirken, operasyon kapsamında ele geçirilen silahlardan 2’sinin Gülsuyu’ndaki çete savaşında iki torbacının yaralanması olayında kullanıldığı tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ