Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sahte öğretmen skandalı!

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri sahte üniversite diploması düzenleyen M.A.'yı yakın takibe aldı. Polis, sahte diploma ile Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir ilköğretim okulunda rehber öğretmen olarak görev yapan lise mezunu M.A. ile aynı durumda çalışan eşi S.A.'yı gözaltına aldı.

        Soruşturma kapsamında M.A.'nın sahte diploma düzenleyerek KPSS ile kadrolu öğretmen atanmasının yanı sıra başta eşi S.A. olmak üzere 6 yakınını işe yerleştirdiği ortaya çıktı. M.A.'nın yanı sıra sahte belgelerle Diyarbakır, Adıyaman ve Ağrı Milli Eğitim müdürlüklerine bağlı okullar ile özel rehabilitasyon merkezinde görev yapan 7 kişi gözaltına alındı.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından 7 kişi "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla Diyarbakır Adliyesi'nde hakim karşına çıkartıldı. Nöbetçi mahkeme, M.A.'nın tutuklanmasına karar verirken, diğer 6 kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ