Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Berkin Elvan'a ziyaret

        Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan'n ailesi bayramı buruk karşıladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun hastane ziyareti sırasında sinir krizleri geçiren anne Gülsüm Elvan, tedavi altına alındı.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan'ı tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Berkin'in annesi Gülsüm ile babası Sami Elvan da Tanrıkulu ile birlikte hastaneye geldi. Hastanenin acil servisinde bekleyen hasta yakınlarıyla bayramlaşan Tanrıkulu, ardından Berkin'in anne ve babasıyla birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, "16 Haziran'dan beridir Berkin Elvan bu hastanede uyuyor. Bugün 122. gün ve failleri ortada yok. Türkiye bu acıya ortak oldu ama Sayın Başbakan ve hükümet bu acıya ortak olmadı. Biz bu acıya ortak olmak için geldik. Umarım biran önce sağlığına kavuşur. Tekrar eski günlerine döner bunu biliyor ve umuyoruz. Bunun da hesabını soracağız. Türkiye'nin her yerinde soracağız. Mecliste soracağız, her ortamda soracağız. Failler ortaya çıkana kadar peşinde olacağız" dedi.

        Berkin Elvan'ın durumunun sorulması üzerine gözyaşlarına boğulan anne Gülsüm Elvan ise sinir krizleri geçirdi. Önce bir sandalyeye oturtulan Elvan, daha sonra hastanenin acil servisine alındı.

        Baba Sami Elvan ise Berkin'in bilincinin kapalı olduğunu belirterek, "Bizi hissettiğini hissediyoruz. Sadece ufak ufak belirtiler var. Net bir şey yok. Bugün 122. gün. Bizi hastaneyi mekan ettiler. Bunu yapanlar da o sokakta polisin olmadığına dair raporlar geldi elimize. Berkin'in üstündeki gazlar nereden geldi? Başka bir ülkeden mi geldi, yoksa Berkin'i başka birileri mi vurdu? Sadece bunu merak ediyorum. Berkin'i vuran katilin de bulunmasını istiyorum" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ