Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Akrabalar birbirine girdi: 4 ölü

        Çorum'un Mecitözü ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada ölen 4 kişi ile yaralanan 4 kişinin kimlikleri belirlendi.

        Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Aşağı Körücek köyünde, Ömer A. ile Ahmet Yalvaç arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Ömer A, evden aldığı av tüfeğiyle Yalvaç'a rastgele ateş etti. Yalvaç'ın olay yerinde yaşamını yitirmesi sonrası silah seslerini duyan ve aralarında aynı olaydan dolayı husumet bulunan Nazegül, Bahri ve Faik Üzlü olay yerine geldi. Ömer A'nın rastgele ateş etmesi sırasında çeşitli yerlerine saçma isabet eden Nazegül, Bahri ve Faik Üzlü de olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

        Daha sonra evine giden zanlı, kısa süre sonra olay yerine gelen ölenlerin yakınları ile tartışmaya başladı. Çıkan silahlı çatışmada Süleyman A. ile Atilla, Mevlüt ve Mustafa Üzlü çeşitli yerlerinden yaralandı.

        Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Mecitözü Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

        Yaralılardan Atilla ve Mevlüt Üzlü'nün sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayın ardından köyde geniş güvenlik önlemleri alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlı Ömer A'yı da köy içerisinde saklandığı evde yakaladı. Olayın duyulmasının ardından ölenlerin yakınları Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Hastaneye girmek isteyen bazı vatandaşları, polis ve jandarma ekipleri uzaklaştırdı.

        Çorum Valisi Sabri Başköy, yaptığı açıklamada, olayda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını söyledi.

        Başköy, "İlk bulgulara göre olayın nedeni arazi anlaşmazlığı. Güvenlik güçlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Yaralıların tedavileri hastanede devam ediyor. Olayın büyümemesi için gerekli önlemler alındı" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ