Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hortum hayatı felç etti!

        Soner ÖZCAN/ANTALYA-Mete SÖNMEZ/ORTACA (AHT)

        Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan sağanak yağış, fırtına ve hortum hayatı felç etti. Muğla Ortaca'da hortum nedeniyle ev ve otellerin çatıları uçtu, tekneler battı ve karaya oturdu. İzmir Urla'da da hortum 8 evin çatısını uçurdu, cami ve okul hasar gördü. Antalya'da çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Tekirdağ'da Çorlu Devlet Hastanesi'ni su bastı.

        HORTUM ORTACA'DA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI SÖKTÜ, TEKNELERİ BATIRDI

        Muğla'nın Ortaca ilçesinde dün gece başlayan yağış yerini fırtınaya bıraktı, saat 11.00 sıralarında hortum meydana geldi. sarıgerme ve Yeşilyurt köylerinde etkili olan hortumda meydana pek çok ev ve otelin çatısı uçtu, camları kırıldı, binalarda hasar meydana geldi. Birçok ağaç kökünden devrilirken, bazı yollar ulaşıma kapandı, binlerce ağaçta hasar meydana geldiği belirtildi. Birkaç dakika süren hortum nedeniyle 4 tekne batarken, 1 tekne de karaya vurdu, ayrıca Sarıgerme açıklarında bulunan Tavşan adasında 4 tekne mahsur kaldı, teknede insanların bulunduğu ve ulaşılamadığı belirtildi. Hortum esnasında otellerde bulunan bazı turistlerin yaralandığı, Yeşilyurt köyünde başına kiremit düşen yaşlı bir kadının da hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Ayrıca bölgede yaşayan 6 kişinin de kayıp olduğu iddia edildi. Bölgede elektrikler kesilirken, telefon hatlarının çalışmadığı GSM hatlarında da büyük sorun yaşandığı belirtildi. Bölgede Orman Müdürlüğü, itfaiye, zabıta ve jandarma ekipleri çalışma yapıyor. Hortumun ardından Sarıgerme'deki çeşitli otellerde kalan turistler otelleri terk etmeye başladı. Marmaris ilçesinde metrekareye 6 saatte 50 kilogram yağış düştü.

        HORTUM URLA ÖZBEK KÖYÜNÜ YIKTI GEÇTİ

        İzmir'de ise dün öğleden sonra başlayan ve tüm gece devam eden şiddetli yağmur ve fırtına özellikle Urla ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Urla'nın Özbek köyünde 05.30 sıralarında meydana gelen hortum, okulun çatısında hasar oluşturdu, 8 evin çatısı, kapı ve penceresi uçtu, cami ve bazı otomobiller de zarar gördü. Köy meydanını tanınmaz hale getiren hortum ağaçları kökünden söktü. Evlerin çatıları uçtu, elektrik telleri koptu. Önüne kattığı her şeyi yok eden hortum birkaç dakika sürmesine rağmen geride büyük zarar bıraktı. Haberi alır almaz köye giden Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir köy halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu, zararın tespit edilerek gereğinin yapılacağını bildirdiler. Karaosmanoğlu, köyün halini gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, hortumun servi ağaçlarını kibrit çöpü gibi büktüğünü, köy meydanındaki çınar ağacını koparıp aldığını kaydetti. İzmir merkezde de etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı araçlar yollarda kaldı, ev ve işyerlerini su bastı, yollarda 1 metrekaraye varan büyük çukurlar oluştu. Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı'nda göçük oluştu.

        ANTALYA'DA 6 SAATTE METREKAREYE 80 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

        Antalya'da sabaha karşı şiddetli sağanak yağış ve fırtına etkili olurken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Kentte metrekareye 6 saat içerisinde 80 kilogramın üzerinde yağış düştü, bu sürede itfaiye ekiplerine 500'e yakın ihbar telefonu geldi. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Araçlarında mahsur kalan bazı vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kızıltoprak Mahallesi'nde zemin kattaki evlerinde mahsur kalan 13 yaşındaki A.B. (Ayşenaz Büyükciğer) babası ve polisin ortak çalışmasıyla bulunduğu odanın penceresinin demir korkulukları kırılarak kurtarıldı. Bayramın ilk iki günü yüzlerce kişinin denize girdiği Konyaaltı sahilinde ise oluşan zaman zaman boyu 4 metreyi bulan dev dalgalar sahildeki işletmelere kadar ulaştı. Balıkçı barınağındaki tekneler de fırtına sebebiyle zor anlar yaşarken, tekne sahipleri, fırtınaya dayanamayacağını düşündükleri tekneleri bir vinç yardımıyla denizden çıkartıp sahilde muhafaza etmeye çalıştı.

        FIRTINA ÇANAKKALE'DE FERİBOT SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ

        Çanakkale'de fırtına nedeniyle Gökçeada'dan Kabatepe'ye sabah saatlerinde yapılması gereken feribot seferleri fırtına sebebiyle iptal edildi.

        ÇORLU DEVLET HASTANESİ'Nİ SU BASTI

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sağanak yağış nedeniyle telefon direkleri devrildi, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Çorlu Devlet Hastanesi'nin bodrum katındaki yemekhane ve MR bölümü sular altında kaldı. Çalışanlar, önemli cihazları üst katlara taşırken, belediye ekiplerinin de yardımıyla su tahliyesi yapıldı. Ergene'den geçen Çorlu Deresi'nin debisi yükselince, Sarılar köyüne ulaşımı sağlayan köprü polis tarafından trafiğe kapatıldı.Çorlu'da 18 saat içinde metrekareye 70 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

        Çerkezköy'de de cadde ve sokaklar göle döndü, otogarda biriken su nedeniyle otobüsler ve minibüsler gar dışına çıkartıldı. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde İlknur ve Tayfun Kulaksızoğlu'nun işlettiği ekmek fırını sular altında kaldı. Yaklaşık yarım metreye ulaşan su nedeniyle fırındaki çok sayıda un çuvalı ve ekmekler su içinde kalırken, çalışanlar güçlükle dışarı çıkabildi.

        BAYRAK DİREĞİ DÜĞÜN SALONU ÇATISINA DEVRİLDİ

        Manisa'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle merkeze bağlı Ortaköy'de 23 metrelik bayrak direği düğün salonu çatısına devrildi, çatıda hasar oluştu. İzmir-İstanbul yolu ile kent merkezindeki caddelerde biriken yağmur suları, trafiği aksattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ