Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP teşkilatları sevinç içinde

        AK Parti Mersin İl Başkanı Muhammet Mustafa Gültak ve yönetim kurulu üyeleri, Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanan kararı il Başkanlığı'nda televizyondan takip etti. Kararı büyük bir dikkatle takip eden AK Partililer, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın kapatılmama yönünde açıkladığı kararı duyar duymaz İl Başkanı Muhammet Mustafa Gültak'a sarılarak büyük sevinç yaşadı. Birbirlerini tebrik eden partililerden bazılarının ağladığı görüldü.

        AK Parti Mersin İl Başkanı Gültak, yaptığı açıklamada, mahkeme sürecinde siyasi açıklamalardan kaçındıklarını söyledi. Gültak, "Mahkemenin verdiği karar hayırlı olsun durmak yok yola devam." dedi.

        AK Parti'nin kapatılmaması, Malatya teşkilatında dasevinç çığılğı ile karşılandı.

        Parti binasında merkez ilçe başkanı Celal Ekici ve partililer, AK Parti davası açıklanmasını televizyondan takip etti. Partinin kapatılmayacağının açıklanmasıyla partililer sevinç çığılğı atıp, birbirine sarıldı.

        AK Parti Malatya merkez ilçe başkanı Celal Ekici, "Bu ülkenin bir insanı olarak partinin kapatılmamasını bekliyordum. Bu sonucu görmek çok mutlu etti. Ülkenin önü açıldı. Türkiye demokrasi sınavını başarıyla atlattı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ