Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bekir Bozdağ denedi ama başaramadı!

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, klarnet çalmak isteyince Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da 'herkes kendi işini yapacak' diyerek Bozdağ’a takıldı.

        Edirne’de birtakım toplantılara katılmak ve incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yeni hizmet binasının açılışını birlikte gerçekleştirdiler.Açılışın ardından içeride bulunan 12 yaşındaki Sinan Örs Bakanlara klarneti ile Lale devri adlı bir parça çaldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sinan’ın müziği bittikten sonra klarneti eline alarak üfleyerek çalmak istedi, fakat klarnetten ses çıkmayınca Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da 'herkes kendi işini yapacak' diyerek Bozdağ’a takıldı.

        "YOKSULLUKLA MÜCADELE EN ÖNEMLİ MÜCADELEMİZDİR"

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Edirne’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının açılışında yaptığı konuşmada bakanlık olarak yoksullukla mücadelenin en önemli mücadeleleri olduğunu belirterek, gelir dağılımını yükseltmek ve sosyal refah düzeyini sağlamak olduğunu ifade etti. Bakan Şahin, “İstiyoruz ki sosyal devlet olarak, sosyal refahı sağlayalım. Hiç kimse mağdur olmadan, hiç kimse sıraya girmeden, hiç kimse yardımını alırken ikincileştirilmeden, ayrımcılığa maruz tutulmadan, bu yardımları uygun bir şekilde alsın istiyoruz. E-devleti en iyi kullanan bakanlıklardan biri olarak, bir düğmeye bastığımızda, 23 milyon kişinin, ekonomik ve sosyal analizini yapabiliyoruz” dedi.

        Konuşmaların ardından Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yeni hizmet binasının açılışını, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin birlikte kurdele keserek yaptılar.

        Yeni hizmet binasının içerisinde bakanlara klarnet çalan 12 yaşındaki Sinan Örs bakanların ilgi odağı oldu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Sinan’ın elinden aldığı klarneti çalamayınca tekrar Sinan’a teslim etti. Bakan Müezzinoğlu Sinan’la yakından ilgilenerek, okul hayatını ve ileride ne olmak istediğini sordu? Sinan Örs de müzisyen olmak istediğini belirtti. Bakan Şahin de okulunu bitirerek müzisyen olabileceğini Sinan Örs’e söyledi.

        Bakanlar, hizmet binası açılışının ardından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Edirne Kız Meslek Lisesinde meslek edindirme kurlarına katıldılar. Burada kursiyerlerle sohbet ederek, iş imkanları konusunda konuşmalar yapıldı. Kursiyerler tüm Bakanlara teşekkürlerini ilettiler.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ