Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'ye adaylık için başvuru akını!

        KAYSERİ (AA)

        AK Parti'de dün sona eren aday adaylığı sürecinde, il ve ilçe belediye başkanlıkları için Kayseri'de 95, Nevşehir'de 40, Niğde'de 23, Yozgat'ta 73, Kırşehir'de 29 ve Kırıkkale'de 50 kişi başvurdu.

        AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için Kayseri'de 95, Nevşehir'de 40, Niğde'de 23, Yozgat'ta 73, Kırşehir'de 29 ve Kırıkkale'de 50 kişi başvuru yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı sürecinde partiye başvuru olmadı.

        Kayseri'deki 16 ilçeden 15'inin belediye başkanlığı için 95 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı dışında Hacılar İlçe Belediye Başkanlığı için de partiye başvuru olmadı. Kayseri'nin merkez ilçelerinden Melikgazi için mevcut belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan için ise Mimarlar Odası Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü başvuru yaptı.

        Akkışla'da 9, Bünyan'da 8, Felahiye'de 4, Develi'de 10, İncesu'da 7, Melikgazi ve Kocasinan'da 1, Pınarbaşı'da 5, Sarız'da 10, Sarıoğlan'da 9, Talas'da 10, Tomarza'da 7, Yahyalı ve Yeşilhisar'da 5, Özvatan'da ise 4 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

        Nevşehir'de 40 başvuru

        Nevşehir'de ise il merkezi ve ilçe belediye başkanlığı aday adaylığı için AK Parti'ye 40 kişi başvuru yaptı. İl merkezi için 9 aday adayının başvurduğu kentte, sadece Hacıbektaş ilçesinden aday adayı başvurusu yapılmadı. İlçe belediye başkanlıkları için de Ürgüp'te 7, Avanos'ta 3, Kozaklı'da 3, Gülşehir'de 12, Derinkuyu'da 3 ve Acıgöl'de 3 kişi başvuruda bulundu.

        Niğde'ye 10 talip var

        Niğde'de il merkezi için 13, 5 ilçe için de 10 kişi AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu yaptı. İl merkezi için mevcut belediye başkanı Faruk Akdoğan'ın yanı sıra Mahmut Peşin, İbrahim Bıçkı, Latif Güngör, Erdal Koçyiğit, Ahmet Özmen, Sebahattin Altındağ, Rıdvan Zeren, Tansel Tokmak, Şevki Gündoğdu, Mansur Esen, Şahin Mercan, Mehmet Sıddık Oral aday adayı oldu. İlçelerden Bor'da 1, Altunhisar'da 2, Çamardı'da 4, Çiftlik'te 1, Ulukışla'da 2 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

        Yozgat'ta mevcut başkan da yarışta

        Yozgat il merkezinde Belediye Başkanı Yusuf Başer'in yanı sıra 9 kişi AK Parti'den aday adayı oldu. İlçelerden Yerköy'de 10, Sorgun'da 5, Akdağmadeni'nde 2, Çekerek'te 4, Şefaatli'de 2, Yenifakılı'da 2, Boğazlıyan'da 7, Çandır'da 6, Çayıralan'da 4, Sarıkaya'da 9, Kadışehri'nde 4, Aydıncık'ta 6 ve Saraykent'te 2 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı.

        Kırşehir'e 4 aday adayı

        Kırşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Yaşar Bahçeci ile 3 kişi AK Parti'den aday adayı oldu. Mucur'da 10, Çiçekdağı'nda 4, Kaman'da 4, Akpınar'da 2, Boztepe'de 2 ve Akçakent'te 3 kişi ilçe belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

        Kırıkkale'de başkan yarıştan çekildi

        Mevcut başkan Veli Korkmaz'ın daha önce aday olmayacağını açıkladığı Kırıkkale'de ise 6 kişi AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu yaptı. İlçelerden Bahşılı'da 6, Balışeyh'te 3, Çelebi'de 1, Delice'de 6, Karakeçili'de 4, Keskin'de 12, Sulakyurt'ta 4 ve Yahşihan'da 8 kişi belediye başkanlığına aday adayı oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ