Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika O da Meclis'e başörtüsü ile katılacak

        AK Parti'nin Ankara Kızılcahamam ilçesinde bugün başlayan 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gözler başörtülü vekillerdeydi. AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik'in de başörtüsü takacağını açıklamasının ardından TBMM'deki başörtülü vekil sayısı beşe çıktı. Çelik, "Demokrasinin gereği, bundan sonra yaşamımıza böyle devam edeceğiz" dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayla başlayan 21. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gözler başörtülü vekillerdeydi. TBMM'deki başörtülü vekil sayısı AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik'in başörtüsü takmasıyla birlikte beşe yükseldi. Gazetecilere sorularını cevaplandıran Çelik, başı açık olan vatandaşın da başı kapalı olan vatandaşın da milletvekili olduğunu söyledi. Çelik, "Demokrasinin gereği. Bundan sonra yaşamımıza böyle devam edeceğiz" dedi.

        Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak, Kahramanmaraş milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Konya milletvekili Gülay Samancı ve Mardin milletvekili Gönül Bekin, TBMM Genel Kurulu salonuna başörtülü girerek tarihi bir güne imza atmıştı.

        AK Parti'nin Kızılcahamam kampında tüm dikkatleri üzerine çeken başörtülü vekiller diğer vekillerden de büyük destek aldı. Kampa eşiyle birlikte katılan Dalbudak ise yaptığı açıklamada, mutlu olduğunu belirterek, değişen birşeyin olmadığını dile getirdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ