Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa TBMM Çözüm Süreci Komisyonu heyeti Cizre'de

        TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'ndan bir heyet Cizre'ye geldi.

        Komisyon Başkanı AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı başkanlığında ilçeye gelen heyette AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve AK Parti Van Milletvekili Fatih Çifti yer aldı.

        Heyet Cizre Öğretmenevi'nde basın açıklaması yaptı. Heyet adına konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner, halkı dinlemek için ilçeye geldiklerini belirterek, komisyondan bazı üyelerin de aynı amaçla Ege Bölgesini ziyaret ettiğini söyledi.

        Şırnak, Van ve Hakkari'de incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Metiner, "Halkımızın taleplerini alacağız. Rapor hazırlarken tabi ki halkımızı dinlememiz gerekiyor. Bu açıdan buradayız" dedi.

        "Bölgedeki bu barış kalıcı hale gelsin"

        Siyaset yapmak isteyenlere bu olanağın verileceğini belirten Metiner, sürece herkesin katkı sunmasını istediklerini söyledi.

        Metiner şunları kaydetti:

        "Bölgedeki bu barış kalıcı hale gelsin. Komisyon olarak bu amaçla buradayız. Tüm dağlarımıza barış gelecektir. Bu ülkenin çocukları artık dağlarda yaşamayacak. Sorunun çözümü siyasettir. Sorunlarımızı konuşarak, siyaset yaparak çözebiliriz. Kürt meselesini de PKK meselesini de. O yüzden çocuklarımızın dağda kalmalarına gerek yok. Silahlarını bırakıp dağdan inmek isterlerse, siyaset yapmak isterlerse hem ailelerine kavuşmalarını hem de siyaset yapmalarını sağlayacağız. Türkiye hızla oraya doğru gidiyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ