Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İlk ifadesini verdi!

        Reyhanlı'daki bombalı saldırılara dair gizli belgeleri sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan er Utku Kalı'nın yargılanmasına Samsun'da devam edildi. Sanık Kalı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Geçen Mayıs ayında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin istihbarat belgelerini, bilgisayar korsanı Redhack grubuna verdiği iddiasıyla tutuklanan asker Utku Kalı'nın yargılanmasına Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

        Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Utku Kalı'nın beraat etmesini beklediklerini belirterek, "Biz Utku'nun suçsuz olduğuna inanıyoruz. Utku burada hala tutulmaya devam ediliyor. Ne yazıkki meslektaşım olan hekimler de gerekli tedaviyi yapmak için bastıramıyorlar. Utku suçsuzdur. İyi bir hastanede bir an önce tedavi olması için bugün beratini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        Er Utku Kalı geniş güvenlik önlemleri altında, Samsun Adalet Sarayına getirildi. Burada Kalı'yı ablası ve avukatı Ceren Kalı karşıladı.

        Duruşmaya, hakkında "TCK'nın 327. maddesi gereğince 3 ile 8 yıl" ve "TCK'nın 329. maddesi gereğince 5 ile 10 yıl" arasında hapis cezası istemiyle dava açılan ve Sivas Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kalı ile müdafi olarak avukatları ablası Ceren Kalı, amcası İbrahim Kalı'nın da aralarında bulunduğu 8 avukat katıldı.

        Duruşmayı, CHP Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, sanığın babası Mahmut Kalı, annesi Gönül Çeçen ve ailesi ile yakınları izledi.

        İlk kez hakim karşısına çıkan sanık er Utku Kalı, duruşmada suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Ben kesinlikle belge ve mesaj sızdırmadım. Askerden önce bir GSM şirketinde çalışmıştım. Akıllı telefonları avucumun içi kadar bilirim. Olay günü benim hakkımda işlem yapıldığında görevli olduğum santralle sadece benim cep telefonumu alıp, incelediler. Ben böyle bir belge veya mesaj sızdırmış olsaydım. O telefondaki tüm her şeyi sıfırlardım hatta böyle bir kayıtları muhafaza etmezdim. En azından telefonu elden çırakıp, tuvalete ode atardım. Ben olmadığım zaman benim cep telefonumu aynı yerde görevli bulanan arkadaşım Kazım Zeycan'da kullanıyordu. Sorgu aşamasında hakaretlerde maruz kaldım. Cezavine girdikten sonra ban 'vatan hain devlet düşmanı ' diye ithamlarda bulunuldu. Ziyaretime Hüseyin Aygün, ve avukatlarım ile avukatlarım geldiği zaman çıplak arandım. Herkes beni Reyhanlı olayının faili sanıyordu. İşkence dayak yemek anlımına gelmez. Tahliyemi istiyorum" diye kendini savundu.

        Sanığı savunmasından sonra 9 tanık dinlendi. Sanığın avukatları ise müvekillerinin tahliyesini talep etti. Yaklaşık 6 saat süren yargılanmanın ardından mahkeme heyeti, sanık Kalı'nın delillerin toplanmış olması, sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmamasından dolayı tutuksuk yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

        CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, duruşma çıkışında Utku Kalı'nın tahliyesineilişkin "Adaletin yerini buldu" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ