Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dolandırıcılar şimdi de bunu yaptı!

        Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

        Telefon dolandırıcıları tarafından kandırılan kadın, istenilen 200 bin lirayı bir gün sonra çekebileceğini söyleyince bir eve götürüldü. Kadın ertesi gün gittiği bankada polis tarafından verilen kâğıt dolu poşeti dışarıda bekleyen dolandırıcılara verdi.

        Profesör Canan Karatay’ın dolandırılmasının ardından emniyet tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığı artarak devam ediyor. Polise yakalanmamak için çeşitli yöntemler geliştiren dolandırıcılar, son kurbanlarını, bir gece alıkoydu. İstanbul Gaziosmanpaşa’da oturan C.M.’yi (60), telefonla arayan dolandırıcılar, polis olduklarını söyleyerek, “Terör örgütü senin çocukların adına kimlik çıkarmış. Çeşitli eylemlerde bulunmuşlar. Çok gizli bir operasyon yapacağız, kimseye söyleme sen bankadaki paranı çek bize ver. Bu parayı ve yapacağın masrafları devlet kuruşu kuruşuna ödeyecek” dedi. C.M. de çocuklarının başına bir iş gelmemesi için bankadaki 200 bin TL’yi çekmeye gitti. Ancak bankadaki görevli bu miktardaki parayı bir gün sonra ödeyebileceklerini söyledi. Durumu açık olan telefondan duyan dolandırıcılar C.M.’yi “Bu çok gizli bir operasyon. Kimsenin haberi olmaması lazım. Sen şimdi eve gidersen çocukların öğrenir. Biz seni misafir edeceğiz evde” diyerek C.M.’yi Gaziosmanpaşa’da bir eve götürdü. Eve geldikten sonra ise kadının cep telefonu kapattırıldı ve kendisine yeni bir hat verildi.

        BANKADA TEDBİR

        C.M.’ye ulaşmayan çocukları polise başvurdu. Telefonu saatlerce meşgul olan C.M.’nin dolandırıldığını anlayan polis hemen kadının hesabının bulunduğu bankayı tespit etti. Bir gün sonra erken saatte bankaya gelen polis,müşteri gibi C.M.’nin gelmesini bekledi. Bir süre sonra C.M. geldi. İkna edilen C.M.’ye siyah poşet içinde kâğıt parçaları verildi. Parayı çeker gibi dışarı çıkan C.M., poşeti dolandırıcılara verirken polis iki kişiyi yakaladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ