Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Önce eşini şimdi de gelinini...

        Şile'de, daha önce karısını tabancayla vurarak öldüren ve 1.5 yıl önce cezaevinden çıkan Mehmet Yılmaz., bu kez de 19 yaşındaki Ayfer Adıyeke adlı kadını iple boğarak öldürdü. Genç kadının cesedi ormanlık alanda, bir çukurda, yarı çıplak halde bulundu. Ayfer Adıyeke'nin, Yılmaz'ın oğluyla imam nikahıyla evlendiği, resmi nikahı olmadığı öğrenildi.

        VAHŞET KATİLİN OĞLUNUN İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI

        Güvenlik güçlerine önceki gün imam nikahlı eşinin kaybolduğunu bildiren Kadir Yılmaz, “Sabah eşim Ayfer Adıyeke, babam ile birlikte Ümreniye'deki evimizden çıktık. Arabayla beni işe bıraktıktan sonra birlikte ayrıldılar. Babam daha önce annemi öldürmüştü. Babamın eşime bir şey yapmış olmasından korkuyorum" şeklinde ifade verdi.

        300 ASKER, UZMAN KÖPEKLER EŞLİĞİNDE ARAMA

        Bunun üzerine yapılan soruşturma kapsamında Şile Jandarma, ikilinin olay günü Şile taraflarına araçla geldiklerini belirledi. Aile bireyleri de, jandarma ekiplerine, daha önce zaman zaman Şile Üvezli Köyü Gözlemeciler Mevkii'ne piknik yapmaya geldiklerini söyledi. Jandarma, araştırmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Cinayet şüphesinin artması üzerine Jandarma da yaklaşık 300 asker ile kokuya duyarlı köpeklerle ormanda arama çalışma başlattı.

        POLİS TIRNAK İZLERİNİ FARKETTİ

        Polis ekipleri de Cumhuriyet savcısından alınan izinle, daha önce de gelinini birçok kez dövdüğü öne sürülen Mehmet Yılmaz'ın evine baskın düzenledi. Asayiş Büro ekipleri, yüzünde, kollarında ve boynunda tırnak izleri farkettikleri Yılmaz'ı gözaltına aldı.

        CESET GÖMÜLÜ HALDE BULUNDU

        Jandarma ekipleri, ormanlık alanda yaptığı aramada Ayfer Adıyeke’nin cesedini toprak ve çalılarla gömülmüş halde buldu. Jandarmaya teslim edilen Mehmet Yılmaz'ın sorgusunda genç kadını iple boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Genç kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Mehmet Yılmaz'ın 11 yıl önce eşine tabancayla vurarak öldürdüğü karısını öldürmekten 1 yıl önce de şartlı tahliye edildiği anlaşıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ