Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

        Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Her meselenin çözüm yerinin Meclis olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan CHP'yi eleştirdi.

        "Millet kendi kararını kendi vermekten kendi istikametini kendisi çizmekten aciz değil" diyen Başbakan Erdoğan, "CHP hiçbir eleştiriyi öneriyi dikkate almadan hiç bir itiraza kulak vermeden ülke yönetmiştir. Millete siz bilmezsiniz denilmiştir. Hala halkına bidon kafalı diyen bunlardır. Milletin de bir sözü olduğunu kabul edilmemiş sözü olduğu kabul edilmemiştir." dedi.

        İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        İNSANLAR ARASINDA AYRIMI KABUL ETMEDİK

        Dünya Engelliler gününü idrak ediyoruz. Her insan farklı yaratılmıştır. Her insan parmak iziyle, yüzüyle, duyguları ve düşünceleri ile diğerinden farklıdır. Her can Allah tarafından yaratılmıştır. Standart insan tanımı yapılamaz. Kadın ve erkek arasında ayrımcılık dini değerlere aykırıdır. Zengin ile yoksul, beyaz ile siyah, uzun ile kısa arasında ayrım yapmak islami değerlere aykırıdır. Normal ya da anormal insan yoktur. İnsan vardır, can vardır. İnsanlar arasında ayrımı kabul etmedik.

        İLK ENGELLİ KANUNU BİZ ÇIKARDIK

        İlk engelli kanununu biz çıkardık. Engelli kardeşlerimizin eğitimine özellikle önem verdik. Bugüne kadar gelen iktidarların engelliler konusundaki istismarları ortadadır. Özel eğitim kurumlarında engelli öğrenci sayısı 2002 yılında 53 bin kişiydi şuanda bu sayı 231 bin kişiye ulaştı. Engelli kardeşlerimizi okullara ücretsiz taşımaya başladık.

        2002 yılında kamuda engelli çalışan 5770 kişiydi şu anda 32 bine çıktık. Engelliden öğretmen olmaz diyorlardı engelli kardeşlerimizden de atama yapmaya başladık. Maaşlar konusunda da önemli adımlar attık

        2002'de 24 lira ayda 24 lira maaş alıyordu. Şuanda engellilik durumuna göre 564-725 arasında ödeme yapıyoruz. 2007 yılında evde bakım uygulamasına başladık.

        Engelli kardeşlerimizin bazılarının bakımının sabır istediğini biliyoruz. Bunun için evde bakım aylığı uygulaması başlattık. Ailelere 403 lira ödemeye başladık. Şu anda 703 lira ödüyoruz. 11 yıl önce 30 engelliye bir bakım elemanı düşüyordu, şu anda 6 engelliye bir bakım elemanı hizmet veriyor.

        AK PARTİ BİNASI ENGELSİZ HALE GETİRİLDİ

        AK Parti genel binası baştan sona kadar düzenlendi engelsiz hale getirildi. Özellikle belediye başkanlarımızın şehirleri engelsiz hale getirmesi en büyük arzumuz. Ayrımcılığı böylelikle kaldıracağız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün hayırlara vesile olmasını diliyorum.

        CUMHURİYET TARİHİNİN REKORU

        İhracatımız 13 milyar 798 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam cumhuriyet tarihimiz boyunca tek bir ayda yapılan en yüksek ihracat rakamı. Aylık bazda cumhuriyet tarihinin rekorunu kaydetmiş oldu.

        Bir başka önemli rekoru da merkez bankası rezervlerimizde kaydettik. 2002 yılında 27,5 milyar dolar olarak almıştık. Döviz rezervimiz bu yılın Mart ayında 136 milyar dolara ulaşarak tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Şu anda ise merkez bankası döviz rezervimiz 135 milyar doları aşarak, 135 milyar 328 milyon dolara ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek rakamı. Bu güzel gelişmenin de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

        TÜKETİCİ KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

        Yeni çıkardığımız kanuna da halkımızın dikkatlerini çekmek istiyorum. 28 Kasım Perşembe günü Tüketici Kanunu Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşımızın müşterinin haklarını daha geniş adil şekilde koruma altına alıyor hak arama yollarını da genişletiyoruz .Haklarını aramak için mahkemeye gitmesine gerek kalmayacak bu kanunda ülkemize hayırlı olsun diyorum.

        Geride bıraktığımız hafta hem yerel seçim hazırlıkları ve temaslarımız açısından yoğun geçti.Kasım ayı itibari ile 11 yılımızı doldurduk. Türkiye'ye iz bırakacak eserler ortaya koyduk. 11 yıl boyunca gece gündüz çalışarak ülkemizi büyütmenin refahı çoğaltmanın mücadelesini verdik. Nefes alınıp verilen her yerde eserler inşa ettik.

        MİLLET KENDİ KARARINI KENDİ VERİYOR

        Milli iradenin güç kazanması için milli iradenin tüm süreçlere hakim olması için en kapsamlı mücadeyi verdik. Biz ebediyete göçtüğümüzde eserlerde göçüyorsa o eserin yapının hiçbir önemi yoktur. Biz bu eserlerin kalıcı olması için sağlam zeminle inşa etmenin mücadelesini verdik. Şunu artık herkesin bilmesi gerekiyor millet kendi kararını kendi vermekten kendi istikametini kendisi çizmekten aciz değildir. Milletin vesayete ihtiyacı yoktur.

        CHP HİÇBİR ELEŞTİRİYİ DİKKATE ALMADAN ÜLKE YÖNETMİŞTİR

        Bu ülkede tek parti döneminde CHP hiçbir eleştiriyi öneriyi dikkate almadan hiç bir itiraza kulak vermeden ülke yönetmiştir. Millete siz bilmezsiniz denilmiştir. Hala halkına bidon kafalı diyen bunlardır. Milletin de bir sözü olduğunu kabul edilmemiş sözü olduğu kabul edilmemiştir. Milleti yok sayan sadece müdahele dönemleri, tek partili dönemler değildir. Bazı çeteler, bazı medya kuruşları, bazı sermaye sahipleri aynı şeyi yapmışlardır.

        GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN TELGRAFI ÖNEMLİDİR

        Gazi Mustafa Kemal’in 22 Nisan 1920’de çektiği telgrafını ben çok sık hatırlıyorum. Bu telgraf önemlidir. TBMM’nin ne olduğunu, neden açıldığını en kısa açıklayan ifadeye sahiptir.

        “23 Nisan 1920’den itibaren bütün sivil ve askeri makamların, bütün milletin başvuracağı merci Büyük Millet Meclisi olacaktır”

        Millet adına orada bulunan karar veren vekillerin Türkiye’nin istikametini çizeceği söyleniyor. İşte bu salon biliyorsunuz Türkiye ikili, burası da senatoydu. Biz şu anda senato salonunda AK Parti grubu olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz.

        MİLLET BEĞENDİĞİNİ TUTAR BEĞENMEDİĞİNİ ALAŞAĞI EDER

        Nihayetinde karar verecek olan TBMM’dir. Milletin seçtiği vekillerdir. Meclis’i de hükümetleri de teşkil eden millettir. Millet beğendiğini orada tutar, beğenmediğini de alaşağı eder.

        Üzerinde durmak istediğim husus şudur. Milli irade sandığa demokrasiye en çok sahip çıkması gereken bizzat TBMM’dir. Milli iradeye sahip çıkmalıdır.

        Eğer bir vekil yada siyasi parti, yetkinin kendisinde değil meclis dışındaki güçlerde olduğuna inanıyorsa, medet umuyorsa, o vekil ve siyasi parti en başta kendisini inkar etmiş olur. Milletten başka sandıktan başka karar mercileri aramak en büyük haksızlık olacaktır.

        Medya meclisin yerine geçemez, baskı grupları meclisin yerine geçemez, sermaye meclisin yerine geçemez, çeteler mafyatik örgütler kendilerini meclisin yerine koyamaz. Millet adına karar veremez.

        HER MESELENİN ÇÖZÜM YERİ TBMM'DİR

        Geçmişte Türkiye’de milli irade, Meclis’in saygınlığını defalarca sarsmıştır. Ama biz buna asla müsaade etmedik. Kurtuluş savaşı günlerde Polatlı’dan top sesleri gelirken, Meclis vazifesini yerine getirmişti. Bugün de sermayesini manşetlerini kurşun gibi Meclis’in üzerine çevirenlere rağmen Meclis’in ve siyasetin saygınlığından taviz vermeyeceğiz.

        Ne eli silahlı terör örgütler, ne çeteler, ne manşetler, ne sermaye çevreleri Meclis’in çözüm iradesini gasp edemezler. Biz milletin emanetini omuzlarımızda taşıyoruz. Kirli komplolardan, terörist saldırılarından, yurt içi yurt dışında yazılan senaryolarından medet umanlar milletin emanetine ihanet eder. Her meselenin çözüm yeri TBMM’dir.

        KİRLİ TUZAKLAR KURULDU

        Partimiz kapatılmak istendi. Müdahale senaryoları kurdular. Kirli ittifaklar yapıldı. Hepsinden aziz milletimizin duasıyla yıpranmadan çıkmayı başardık. Biz sadece iktidardaki parti olarak itibar kazanmadık. Siyaset kurumunun topyekün itibar kazanmasına vesile olduk. Kışkırtamalar yapıldı, kirli tuzaklar kuruldu yıkılmadan, yalpalamadan yıpranmadan ayakta durduk.Bundan sonra da milli iradeyi sarsılmaz şekilde muhafaza etmeye devam edeceğiz. Biz başkaları gibi değiliz. Milleti küçümseyenlerden , milletin kararını hafife alanlardan değiliz. Millet doğru ve yanlışı ayıracak akıl ve iradeye sahiptir. Bize oy verende vermeyende haklıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ