Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kışlada 10 ayda 52 intihar, asker intiharları, kışlada asker intiharı, asker intihar

        İnan GEDİK / ANKARA

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yılın ilk 10 ayında askerlik yükümlülüğünü yerine getiren 52 kişinin intihar ettiğini açıkladı.

        Asker intiharları Meclis'in gündeminden düşmüyor. Milletvekilleri konuyla ilgili çok sayıda soru önergesi veriyor.

        BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, intihar olaylarının önüne geçebilmek için mermili nöbet yerlerinin; mevcut tehdit, kışla yapısı dikkane alınarak tertiplendiğini ve nöbete yazılacak personelin özenle seçildiğini belirtti.

        Yılmaz, "Birliğe ilk katılış, memleket izni, hava değişimi dönüşü (özellikle ailevi ve duygusal sorunları nedeniyle verilen izinler) gibi nedenlerle kışladan içeri giren her personele; tabip tarafından katılış muayenesi yapılmakta, birlik komutanı ile yüz yüze görüşmesi sağlanmakta, görüşmeyi müteakip gerekli görülen hallerde Rehberlik Danışma Merkezi tarafından sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir" dedi.

        1 Mayıs-30 Ekim 2013 tarihleri arasında 61 er/erbaşın intihar teşebbüsünde bulunduğunu belirten Yılmaz, "Alınan bütün önlemlere rağmen 1 ocak-30 ekim tarihleri arasında askerlik yükümlülüğünü yerine getirmekte olan 52 erbaş/er intihar sonucu hayatını kaybetmiştir" dedi.

        11 YILDA 1017 İNTİHAR

        Bakan Yılmaz, daha önce 2002 yılından 2013 yılına kadar 965 askerin intihar ederek yaşamını yitirdiği bilgisini vermişti. 2013 yılında yaşanan intiharlarla bu sayı 1017'ye yükselmiş oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ