Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: Eğitimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa gereğini düşünürüz

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, meteorolojinin kar yağışı uyarıları ile ilgili açıklamada bulundu. Vali Mutlu, "Kar haberi gelince peşinden 'okullar tatil olur mu?' beklentisi içerisine girmemek lazım. Önce güzel güzel bol bol bir kar yağsın onsan sonra bakarız. Eğitim öğretimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa elbette gereğini o vakit düşünürüz." dedi.

        İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu 10. Toplantısı İstanbul Ticaret Odası'nda başladı. Toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve kurul üyeleri katıldı.

        İL İL HAVA DURUMU

        "O VAKİT DÜŞÜNÜRÜZ"

        Vali Mutlu, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Meteorolojinin İstanbul'da kar beklentisi olduğunun hatırlatılması üzerine Vali Mutlu, şunları kaydetti: "Kar haberi gelince peşinden 'okullar tatil olur mu?' beklentisi içerisine girmemek lazım. Önce güzel güzel bol bol bir kar yağsın onsan sonra bakarız eğitim öğretimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa elbette gereğini o vakit düşünürüz."

        Meteorolojinin özellikle çarşamba ve perşembe günü kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptığını belirten Vali Mutlu, "Şimdi takip edeceğiz. Ondan sonra duruma göre değerlendireceğiz. İstanbul'un Anadolu yakasında biraz daha yoğun kar yağışı bekleniyor. Trakya Avrupa bölümünde değil. Dolayısıyla İstanbul genelini nasıl etkileyecek, yoğunluk ne olacak. Sonra tedbirlerimiz çok iyi İstanbul büyükşehir belediyesi başta olmak üzere karayollarımız yolların trafiğe açık olması noktasında bütün ana arterler veya bütün sokaklar itibariyle trafiği düzenli hale getirebilmek için çok ciddi bir hazırlık yaptılar. O bakımdan önemli bir sorun olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

        Vatandaşlara uyarılarda bulunan Mutlu, "Öncelikle kar lastiklerimizi kontrol edelim ve takalım. Zincir, çekme halatı ve diğer avadanlıklar var arabalarda mutlaka bulunması gerekli olanlar onları mutlaka yanımıza alalım. Toplu taşıma vasıtalarını yoğunluklu olarak kullanıp trafiği rahatlatalım. Şimdi bu tedbirleri iyi yürütebildiğimiz taktirde ortaklaştığımızda İstanbullularla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla inşallah kışı rahat geçireceğimizi düşünüyoruz. Bol bol kar yağsın ondan sonra bakacağız." diye konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ