Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sayıştay raporlarının Meclis'e gelmediği iddiası

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sayıştay raporlarının Meclis'e gelmediği, Sayıştay'ın denetim yapmadığı iddiasının "külliyen yanlış" olduğunu söyledi.

        Şimşek, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, bütçe görüşmelerinde İçtüzük'e göre verilebilecek önerge sayısının sınırlı olduğunu ifade etti.

        Bir başka soru üzerine Sayıştay raporlarının tamamının Meclis'e geldiğini belirten Şimşek, şunları söyledi:

        "Sayıştay raporlarının gelmediği, Sayıştay'ın denetim yapmadığı iddiası külliyen yanlış bir iddiadır. Çünkü biz defalarca Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söyledik. 25 milyon elektronik kayıt Sayıştay'a verildi. Sayıştay'ın istediği bütün raporlar verildi. Sayıştay denetimini de yaptı. Yaptığı bütün denetim raporlarını da Meclis'e gönderdi. Fakat bir tane idareler bazında bilanço mizan gibi bir tabloyu anlamsız olduğu için aslında üretilemediği için biz kendilerine iletmiştik. Fakat ona rağmen onu üretip kendilerine gönderdik. Bir tek onun üzerine görüş verememişler. Ama diğer bütün alanlarda bütün raporlar var. Kamu zararına konu olan herhangi bir husus varsa raporlarda var. Nitekim raporlar olmasaydı Maliye Bakanlığı'nın raporuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onca cevabı niye verdik ki biz o zaman. Dolayısıyla raporların Meclis'e gelmediği, denetimin yapılmadığı iddiası doğru bir iddia değil."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ