Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Adalet Bakanı Sadullah Ergin: Genel af konusunda bakanlığımda bir çalışma yok

        "Mustafa Balbay'ın tahliyesinden memnun musunuz?" sorusuna ise Ergin, "Bu içtihatlar elbette bizi memnun etmektedir." karşılığını verdi.

        2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam edildi.

        Altıncı turda; Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bütçe ve kesin hesapları görüşüldü. Yapılan oylama ile bütçeler kabul edildi.

        Soruları cevaplayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çorlu'da 520 dekar arazinin kamulaştırıldığını ve ceza infaz kurumu kampüsü düşündüklerini ifade etti.

        Cezaevlerinin günün imkanlarına göre modernleşmesi açısından bu yatırımlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Ergin, gelinen bölgeye sıkıntı değil sosyo-ekonomik tesisler olduğunu kaydetti.

        30 Mart'a kadar bir genel af çalışması olup olmadığıyla ilgili bir soruya Ergin, genel af konusunda bakanlığında böyle bir çalışma olmadığını vurguladı. MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın durumuyla ilgili bir soruya Ergin, "Tahliye kararı veren mahkemelerdir. Bizim bu yönde tasarruf hakımız yok. Sayın Alan da bildiğimiz kadarıyla Anayasa Mahkemesine başvurdu. Çıkacak sonuca göre ilgili mahkeme değerlendirecektir." karşılığını verdi.

        "Mustafa Balbay'ın tahliyesinden memnun musunuz?" sorusuna da Ergin, "Bu içtihatlar elbette bizi memnun etmektedir." şeklinde cevap verdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ