Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mardin'de Cumhuriyet İlkokulu'nda kalorifer kazanı patladı 7 öğrenci yaralandı

        Mardin'in Midyat ilçesinde Cumhuriyet İlkokulu'nun kalorifer kazanı patladı. Olayda 7 kız öğrenci yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan ve vücudunda yanıklar oluşan bir öğrenci Diyarbakır'a sevk edilirken, diğer 6 öğrenci hastanede müşahede altına alındı.

        Yeni Mahalle'de bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nun kazan dairesi sabah saatlerinde patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle kazan dairesinin kapısı adeta kağıt gibi büzülürken, patlamanın şiddetiyle okulun camları kırıldı. Kalorifer peteğinin yakınında bulunan bir kız öğrenci, peteğin patlamasıyla da vücudunda yanıklar oluştu.

        Olay yerine Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Vekili Nejat Güneştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, çevrede bulunan vatandaşlar ve öğrenci velileri geldi. Öğrenciler okuldan tahliye edilirken, çok sayıda itfaiye söndürme çalışmasına başladı. Patlamanın etkisiyle aynı bahçede bulunan Cumhuriyet Ortaokulu'nun duvarları siyaha büründü.

        CAN KAYBI YOK

        Okulda görevi ihmal varsa gerekli yasal işlemin yapılacağının altını çizen Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Çok şükür can kaybı yok, hafif olan 6 tane öğrencimiz var. Öğrencilerimiz hastanede müşahede altına alındı. Öğrencilerimizden birinde yanıklar var. Hayati tehlikesi yok. Görevi ihmal edenler varsa gerekli tüm işlemler yapılacaktır." dedi.

        Bingöl ayrıca okulda eğitime ara verildiği ve eğitimin yarın devam edeceğini belirtti. Olayın kazan patlamasından dolayı yaşandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ise "Allah'a çok şükür ölü yok, bir kızımızın elinde yanık var." şeklinde konuştu.

        El ve suratında yanık olan öğrencinin yanı sıra dumandan etkilenen 6 öğrenci Midyat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Öğrencilerin isimleri şöyle; Semanur Atuğ (6), Ceylan İnan (7), Zeynep Keleş (6), Zeynep Akbulut (6), Nur Derviş (10), Birgül Akıncı (14), Besna Acar (6).

        Öte yandan suratında yanıklar bulunan Esin Derviş ambulansla Diyarbakır'a sevk edildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ