Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 11 Ankara'da 18 polis müdürü görevden alındı,İzmir, Bursa,Trabzon ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde görev değişikliği, 20 ilin emniyetinde görev değişikliği

        İstanbul Merkezli Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti'nde başlayan görevden almalar tüm yurda yayılıyor. İstanbul'da sabah saatlerinde 5 polis müdürünün görevden alınmasının ardından, bu akşam 11 polis müdürü daha görevden alındı. Emniyet'teki değişiklikler Ankara'ya da sıçradı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinde görevli şube müdürlerinin de aralarında olduğu 18 şube müdürünün görev yerlerinde değişiklikler yapıldı. İzmir, Bursa, Kayseri, Trabzon, Kocaeli başta olmak üzere 20 ilin emniyetinde de görev değişikliği yapılacağı öğrenildi. Bu illerde emniyet müdürlüklerindeki kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele birimlerinin müdürlerinin değiştirileceği belirtildi.

        İSTANBUL'DA 16 POLİSİN GÖREVİ DEĞİŞTİRİLDİ

        İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın 2 yardımcısı, Organize Şube'de görev yapan 2 müdür yardımcısı ve Mali Şube'de görev yapan 2 müdür yardımcısı mevcut görevlerinden alındı.

        Büyük Rüşvet adı verilen operasyonu yürüten şubelerden Organize Suçlarla Mücadele Şubeden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Mali Suçlarla Mücadele Şube'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, Organize Şube Müdür Yardımcıları Şenol Demir, Ahmet Kalender ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy'da görevden alındı.

        Sabah saatlerinde 5 şube müdürü de görevden alınmıştı.

        Yeni görev yerleri belli oldu

        İstanbul’da görevden alınan 2 il emniyet müdür yardımcısı ve 4 şube müdür yardımcılarının yeni görev yerleri belli oldu.

        Buna göre,

        Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Hamza Tosun Silivri’den Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Kaçakçılıkla Mücadeli Şube Müdürlüğü, İnterpol, Sierra, Europol’den sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı Sancaktepe’den Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı'na,

        Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu Çekmeköy Müdür Yardımcılığı'na,

        Kazım Aksoy ise Gaziosmanpaşa Müdür Yardımcılığı'na,

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcıları Şenol Demir Özel Güvenlik Şube Müdür Yardımcılığı'na,

        Ahmet Kalender ise Eğitim Şube Müdür Yardımcılığı’na getirildi.

        YENİ SORUMLU MÜDÜRLER DE BELLİ OLDU

        Mahir Çakallı’nın yerine Beşiktaş ve Sarıyer’den sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erkin Adalar, Hamza Tosun’un yerine ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Yıldız getirildi.

        DENEYİMLİ MÜDÜR BÜLENT KÖKSAL İSTANBUL'A ATANDI

        İstanbul Beşiktaş ve Sarıyer'den sorumlu il emniyet müdür yardımcılığına, deneyimli istihbarat müdürlerinden Bülent Köksal atandı. 2008-2010 yıllarında İstanbul'da İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı ve Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Bülent Köksal, son olarak Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevliydi.

        ANKARA'DA 18 ŞUBE MÜDÜRÜ GİTTİ

        Ankara'da KOM, Mali, Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri başta olmak üzere 18 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi.

        Görev yerleri değiştirilen bazı müdürler şöyle:

        Kaçakçılık Şube Müdürü Erkan Kaya

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya

        Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adem Yalçınkaya

        Narkotik Şube Müdürü Emre Murat Korkmaz

        Koruma Şube Müdürü Fahri Küçük

        İZMİR

        İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde de 6 emniyet müdürünün görev yeri değişti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil İbrahim Güzel görevlerinden alındı.

        Görevden alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu'nun yerine Foça İlçe Emniyet Müdürü Bahadır İçmeyiz, Mali Şube Müdürü Emin Göktaş'ın yerine Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Bora Köprü ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil İbrahim Güzel'in yerine ise Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya atandı. İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın imzaladığı yeni görevlendirme ile birlikte görevden alınan Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil İbrahim Güzel Adnan Menderes Havalimanı'na, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş ise Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne atandı.

        BURSA

        Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde 3 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet, Gasp ve Ahlak Bürolardan sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Erol Turan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü İhsan Yıldız ise Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ümit Erdoğan ise, Nilüfer Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. ; Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya atamaların Valiliğin tasarrufuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

        TRABZON

        Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile Özel Güvenlik Şube Müdürü yer değiştirdi.

        Emniyet Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliğine gönderdiği talimat doğrultusunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Fatih Keçeli, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü görevine getirilirken, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevine de Mustafa Bulut getirildi.

        KOCAELİ

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Ağzıbağlı, Eğitim Şube Müdürü görevine getirildi. Boşalan KOM Şube Müdürlüğü koltuğuna ise Yabancılar Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ayhan Karakoyun getirildi. Ayhan Karakoyun'un yerine ise Hüseyin Tanrıkulu geldi.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir" denildi.

        Kaçakçılıktan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdulkadir Demir de görevden alındı. Abdulkadir Demir'in yerine Güvenlik Şube'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Başkal getirilirken, Demir ise Güvenlik Şube'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ