Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar, Başbakan Erdoğan'dan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili açıklama

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

        "KİRLİ OPERASYON"

        Öncelikle Konya'da açıkladığım gibi, ortada çok çok kirli bir operasyon söz konusu. Ben bunu değerli mevkidaşımla şu anda yorumlamayı arzu etmezdim. Fakat böyle bir soruyu sorduğunuz için bunu cevaplamak durumundayım. 11 yıllık iktidarımızda Türkiye'nin nereden nereye geldiği, iktidarımızın nelerle mücadele ederek buraya geldiği malumdur. Bu mücadelenin ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutu da vardır. Biz Türkiye'nin 2023 dünyasında yer alması için çalışırken, birileri de bunu nasıl durdururuz diye düşünüyor. Dışarıda ve içeride bazı uzantılar var. Bu uzantıları hepiniz tahmin edersiniz. Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu, ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar.

        "SİYASİ MÜHENDİSLİK"

        14 ay boyunca dinleme, izleme yapılıyorsa, bunlar kendi üstlerine haber verilmiyorsa, buradaki mühendislik yolsuzlukla değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Çetelerin devlet içinde devlet olma gayreti, süreci kendi istedikleri gibi yönetme, yönlendirme olayıdır.

        "BABAMIZIN OĞLU OLSA DİNLEMEYİZ"

        Bizim kamu bankalarımız Avrupa'da derece yapan bankalardır. Bunları yaralama gayreti var. Bunun uluslararası boyutu var, bu konuda tespitlerimiz var. Bunların Türkiye'de de uzantıları var. Bu örgütlenmeyi ortaya çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş bizi etkilemez.

        Bakan arkadaşlarımızla ilgili söylentiler oluyor. Biz bunlara alışkınız. Biz 28 Şubatları medya ile gördük. Karanlık işlerini onların gördük. STK'ları gördük, 5'li çete denilen yapılanmayı. Biz bunları gördük.

        "GEREĞİNİ ANINDA YAPARIZ"

        Gerekli çalışmayı yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bulaştırılmıştır. Biz gerek neyse aramızda görüşür, gerekeni gerektiği anda yaparız. Bunu ana muhalefet ya da yavru muhalefet istiyor diye değil. Biz onların cemaziyelevvellerini de biliriz.

        Vakti saati geldiğinde, 30 Mart'ta gereken cevabı milletim kendilerine verecektir. At camuru izi kalsın anlayışı tutmayacaktır. Abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphe etmeyiz.

        "BAŞKA İLLERDE DE GÖREVDEN ALMA YAŞANABİLİR"

        Emniyette yapılan değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle kendilerinin tasarrufudur. Bu yetkileri vardır. Valilerimiz de bu tasarrufu kullanmıştır. Bu tasarruf başka illere de sıçrayabilir. Nerede böyle bir iş varsa orada aynı şey yapılacaktır. Bu iş anlaşılıyor ki; siyasi mühendislik işidir. Biz böyle bir şeye izin vermeyeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ