Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'den yerel seçim toplantısı

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığında, AK Parti'nin belediye başkanlığı yapmış milletvekilleri ile Meclis'te toplantı yapıldı.

        Alınan bilgiye göre, Çelik başkanlığındaki toplantıya; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, İstanbul milletvekilleri Erol Kaya, Feyzullah Kıyıklık, İdris Güllüce ve Hüseyin Bürge, Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Van Milletvekili Fatih Çiftci, Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan katıldı.

        AK Parti'nin geçmişte belediye başkanlığı yapmış milletvekillerinin tecrübelerinden yararlanmak amacıyla düzenlenen toplantıda, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da hazır bulundu.

        Baloğlu, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, toplantıda, seçim stratejileri ve seçimde nasıl hareket edilmesi gerektiğinin konuşulduğunu belirterek, "Nasıl seçim stratejisi uygulamalıyız, nasıl seçim propagandası yapmalıyız? Milletvekilleri buna ilişkin görüşlerini dile getirdi. Yerel seçim çalışmalarında hangi enstrümanları kullanalım, hangi sloganları kullanalım, nasıl bir organize seçim çalışması yapalım, neleri öne çıkaralım, propagandaların ana teması ne olsun gibi konular konuşuldu" dedi.

        Kendisinin iki yerel seçim çalışması yaptığını, 2004 ve 2009 seçimlerinde Konya Akşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu anımsatan Baloğlu, "O seçimlerde yaşadığım tecrübeleri anlattım. Halka inmek gerekiyor; halkla bütünleşmek, halkla birebir temas ederek propaganda yapmak gerekiyor, teşkilatla adayın bütünleşmesi gerekiyor" diye konuştu.

        Nihat Zeybekci de toplantının yerel yönetimlerle ilgili olduğunu söyleyerek, yerel yönetim reform raporunda dile getirdikleri, il genel meclislerinin kaldırılması gibi hususlarda, yerelleşmenin cesaretle arttırılması gerektiği konusundaki görüşlerini anlattığını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ