Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bakan çocukları hakim karşısında ne anlattı?

        HT GAZETE

        İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan rüşvet suçlamasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu. İşte Güler ve Çağlayan'ın ifadeleri...

        BARIŞ GÜLER:

        Rıza ile tanışmam şu şekilde oldu: Şüpheli olan Rüçhan Bayar uzaktan akrabamdır. Onda ailemize ait paramız vardı. İflas edince ödeyemez oldu. Sonra Rıza Sarraf'ın yanında çalıştığını öğrendim. Rıza Bey ile konuşmuş. Rüçhan Bey'in priminden kesilmesi şartıyla Rıza Bey bizim alacağımızı kısmen ödedi. Bunun dışında iş takibi karşılığında menfaat ilişkisine girmedi. Bu suçlamayı kabul etmiyorum.

        TÜM KABİNE İMZALIYOR:

        Kabinenin tümünün imzaladığı bir kimliği çıkartma gücüm yoktur. Böyle bir şey olmamıştır. Rüçhan Bey'den alacağım olan Rıza Bey'in yaptığı ödeme karşısında benim para almam söz konusu değildir. Rıza Bey'i hayırsever be saygılı biri olarak tanırız. Kendisi ile para karşılığı iş yapmam söz konusu değildir.

        BABAMLA AZ GÖRÜŞÜRÜM:

        Sadece havayolu ile seyahat eden birisi olarak kayıtlar incelendiğinde babam ile ne kadar az görüştüğüm ortaya çıkacaktır. Hiçbir emniyet mensubunun görev yeri değişikliği için aracı olmadım. 11 senedir korumam bulunması nedeniyle attığım her adım emniyet tarafından takip edilmiştir. bundan dolayı da bir örgüt üyesi olmam ve o tür işler içine girmem mantık dışıdır.

        İTİBARIM ZEDELENECEK:

        Tutuklanmamı gerektirecek hiçbir fiilim olmamıştır. İsnat edilen suçlarla ilgili aleyhimde hiçbir delil yoktur. 40 senedir bu devlete hizmet eden birinin oğlu olarak yüz kızartıcı böyle bir olaya karışmayacağım herkesçe malumdur. Tutuklanmam halinde yıllardır bir dengede tuttuğum işler bozulacak, itibarım zedenelecek ve bu yüzden zarar göreceğim. Tahliyemi talep ediyorum.

        SALİH KAAN ÇAĞLAYAN:

        "Rıza ile aile dostluğumuz var babamın işlerine karışmam"

        Şüphelilerden sadece Özel Kalem Müdürü O.K ve Rıza Sarraf (Reza Zarrab) ile aile dostluğumuz vardır. 8 ay önce düğünümde sağolsun, eşi gelip sahne almasına rağmen sadece sahne masrafını talep ettiler. Onun dışında herhangi bir ücret talep etmediler. Kendisi sadece dostluğunun gereği bana bir takım elbise almıştı ve bir de beğendiğim bir valizi hediye etmişti. Rüşvet almak ve vermek söz konusu değildir. Örgüt diye bir şey yok. Gıda işiyle de uğraşıyorum. Bu konuda da yoğun şekilde işlerim vardır. Babamın işlerine asla karışmıyorum. Kendi işlerimi takip ediyorum"

        Muhammed isimli bir kişinin ismini sonradan öğrendim. Benimle görüşmek istediğini belirtince ben de bulunduğum yeri tarif ettim. O da tuvaletin bulunduğu tarafa geldi. Tuvaletin içinde değil önünde görüştük. Ben eğer onunla özel görüşmek istesem bana ait buluştuğumuz yerde kendi yerim vardır. Orada özel olarak görüşürdüm. Kaçak altın olayıyla da ilgili hiçbir görüşmem ya da bilgim yoktur. Böyle bir olay olduğunu da dün ifade sırasında öğrendim."

        "TUVALETE GİTTİM, İSMİNİ SONRADAN ÖĞRENDİĞİM KİŞİ GÖRÜŞMEK İSTEDİ"

        Zarrab'ın uluslararası işlerini kolaylaştırmak için ihtiyaç duyduğu belgeyi 2 milyon Euro karşılığında Kaan Çağlayan'dan teslim aldığı da iddialar arasındaydı. 14 Ekim 2012 günü Zarrab'ın talimatıyla 2 milyon Euro takım elbisenin içerisinde Zarrab'a ait özel uçakla Ankara'ya gönderildi. Kurye ile Kaan Çağlayan'ın Gordion AVM'nin tuvaletinde buluşmaları teknik takibe yakalandı. Çağlayan bu iddiaya ilişkin şunları söyledi:

        "Bir keresinde tuvalete gitmiştim. İsmini sonradan öğrendiğim Muhammet isimli bir kişi, benimle görüşmek istediğini söyleyince, bulunduğum yeri tarif ettim. O da tuvaletin bulunduğu tarafa geldi. Tuvaletin içinde değil önünde görüştük. Özel görüşmek istesem bana ait buluştuğumuz yerde kendi yerim vardır. Kaçak altın olayıyla da ilgili hiçbir görüşmem ya da bilgim yoktur. Böyle bir olay olduğunu da dün ifade sırasında öğrendim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ