Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Tutuklu milletvekilleri için yeni düzenleme

        Şerife GÜZEL/ANKARA

        ANAYASA Mahkemesi’nin CHP Milletvekili Mustafa Balbay’la ilgili kararının ardından tahliyeleri beklenen 4’ü BDP’li 5 milletvekiline mahkemeden ret kararı çıkınca, bütçe görüşmelerinin son gününde Meclis Genel Kurulu’nda gerginlik yaşandı. BDP milletvekilleri Meclis kürsüsünü işgal etti. BDP’lilerin tepkileri üzerine Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bir zirve yaptı. Bu toplantı öncesinde de Grup Başkanvekili Ünal, CHP ve MHP’nin yeni bir düzenleme yapılmasına nasıl baktıklarına ilişkin nabız yokladı. CHP, “Destekleriz”, MHP de “Getirin, değerlendiririz” yanıtı verdi.

        BAŞBAKAN’DAN ONAY ALINDI

        Başbakan Erdoğan’ın da telefonla aranarak onayının alındığı, önümüzdeki günlerde diğer partilerle yapılacak görüşmelere göre değişikliğin nasıl yapılacağına şekil verileceği belirtildi.

        SINIR GETİRİLİYOR

        Anayasa Mahkemesi’nin, eşitlik ilkesine rağmen, milletvekili olmasından dolayı Balbay’ı ayıran bir karar verdiğine vurgu yapılan toplantıda, bu nedenle milletvekillerinin, Anayasa Mahkemesi tarafından “eşitlik içinde ayrı statü” oluşturduğu, dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı dayanak alınarak, milletvekillerinin tutukluluk süresinin 3-6 ay ile sınırlandırılabileceği konuşuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ