Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu

        Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

        Törende konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Ahmet Kaya deyince şunları söylemek istiyorum.

        Bu ülke hepimizin ülkesi bu devlet hepimizin devleti. Siyasi tarihimize baktığımızda hepimizin çektiği acılar yanlışlar, üzüntüler var ama napalım ki kendi evimiz. Önemli olan kendi evimizdeki yanlışlıkları ve noksanlıkları fark edip bunları düzeltme azmini ortaya koymak.Yanlışların farkına varmak. Bu ülkeyi gerçekten özgür bu ülkenin vatandaşı olan herkesin düşüncesini rahatlıkla söyleyebileceği bir ülke haline getirebilmek. " dedi.

        2013 CUMHURBAŞKANLIĞI BÜYÜK ÖDÜLLERİ KİMLERE VERİLDİ?

        1995'ten bu yana verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerine bu yıl aşağıdaki isimler layık görüldü:

        (Merhum) Ahmet Kaya: Müzik alanında, müziği, yorumu ve söylemiyle farklı görüşlerden çok sayıda insanı bir araya getirdiği için.

        Prof. Dr. Bekir Karlığa: Belgesel dalında, 'Batıya Akan Nehir' belgeseli ile insanlık tarihinin Doğu'dan Batı'ya yürüyüşünü güçlü bir görsellik ve zengin bir anlatımla aktarmadaki başarısı ve bu doğrultuda medeniyetler arası uzlaşıya getirdiği bakış açıları için.

        Prof. Dr. Fuat Sezgin: İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında yaptığı çalışmalardan dolayı.

        Prof. Dr. Daron Acemoğlu: Sosyal bilimler dalında, klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine farklı bir perspektifle yaklaşımı nedeniyle.

        Prof. Dr. İskender Pala: Türk edebiyatının geniş kitlelerce benimsenmesine ve toplumda kültür tarihine yönelik ilginin oluşmasına sağladığı katkılar için.

        Tarihi Kentler Birliği: Kültür ve Sanat Kurumu olarak doğal ve kültürel çevre konuları ile kentlerdeki kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında gösterdikleri yoğun çabalar ve kent kültürü alanındaki toplumsal farkındalığın artmasında sergiledikleri başarılı çalışmalarından dolayı.

        Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü; daha önceki yıllarda Ara Güler, Yıldız Kenter, Nuri Bilge Ceylan, Sezai Karakoç, Selim İleri gibi isimlere verilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ