Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İkmal başçavuş Veysel Gündoğdu son yolculuğuna uğurlandı

        Yusuf KILIÇ / AHT

        İzmir'de "TCG Değirmendere" römorkörünün denize indirilirken yan yatması sonucu meydana gelen kazada şehit olan ikmal başçavuş Veysel Gündoğdu (34), Gaziantep'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'nin de katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Gündoğdu'nun cenazesi askerlerin omuzlarında götürülürken, şehidin eşi Meltem Gündoğdu tabuta el sallayarak, "Yolun açık olsun yiğidim, sakın beni ve çocuğunu unutma. Biz seni unutmayacağız" dedi.

        Şehit Veysel Gündoğdu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, Asri Mezarlık morgundan alınarak Yeşilkent Şehitlik Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Derya Bakbak ve Nejat Koçer, baba Şahin ve anne Fatma Gündoğdu'ya taziyelerini iletti.

        "YOLUN AÇIK OLSUN YİĞİDİM, SENİ UNUTMAYACAĞIZ"

        Askerlerin bir süre nöbet tuttuğu Gündoğdu'nun cenazesinin başına gelen ve hamile olduğu öğrenilen eşi Meltem ile kızı Damla (7) tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren eşi Meltem ve anne Fatma Gündoğdu'yu şehidin mesai arkadaşları teselli etti. Öğle namazının ardından İl Müftüsü Mahmut Karatepe cenaze namazını kıldırdı. Törenin ardından Gündoğdu'nun cenazesi bir süre askerlerin omuzunda taşındı. Top arabasına eşlik eden şehidin eşi Meltem Gündoğdu, el sallayarak, "Yolun açık olsun yiğidim, sakın beni ve çocuğunu unutma. Biz seni unutmayacağız" dedi.

        Bir süre top arabasında taşınan cenaze daha sonra askeri şehitliğe götürülmek üzere araca konuldu. Bu sırada Bakan Fatma Şahin, gözyaşı döken şehidin eşi ve kızını sakinleştirmeye çalıştı. Ayakta durmakta zorlanan şehidin anne ve babasına yakınlarının yardımıyla cenaze aracına kadar eşlik etti. Gündoğdu'nun cenazesi Yeşilken Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ