Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri Bakanlığı devir teslim töreni gerçekleşti. Muammer Güler görevi Efkan Ala'ya devretti.

        İçişleri Bakanlığı devir teslim töreni gerçekleşti. Muammer Güler görevi Efkan Ala'ya devretti.Törende konuşan Güler, "Gayri yasal faaliyet olmamıştır. Keşke bu hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Her şey açığa çıkacaktır" dedi.

        Görev teslimde konuşan Muammer Güler,

        İçişleri Bakanlığı'nda bu görevi yapmış olduğum huzuru ve mutluluğunu yaşıyorum bu duygularla ayrılıyorum. Böyle görevde bulunmuş olmak önemli değerlerden birisidir. Bakanımız konuyu en iyi bilen kişilerdendir. Bizlerden daha iyi şekilde yapacağına bayrağı ileri götüreceğini düşünüyorum.

        Son 11 yıllık dönem belki de hiçbir dönemde hiçbir olayın bir arada yaşanmadığı dönem olmuştur. Böyle dönemde elimizden geleni gayeretle yürütmeye çalıştık. Bu dönem içerisinde çözüm sürecinin anlamı vardır. Bu sürecin ısrarla sürdürülmesini ve anaların gözyaşının akmaması gerektiğini ifade ediyorum.

        "GAYRİ YASAL FAALİYET OLMAMIŞTIR"

        Son yaşanan olayla ilgili görüşlerimi söylemek isterim. Özellikle soruşturmanın niteliği de işleme konuluş tarzıyla gerek soruşturmanın gerek yargılamanın kurala uyulmaması siyasal mühendisliği olması şantaj operasyonu olduğunu belirmiştim. Yaptığımız gayri yasal faaliyet olmamıştır.

        41 yıllık yaşantımda gayri resmi işlem yapmadım buna da geçit vermem. Aileme, sosyal çevreme Mardinlilere milletimize olan sorumluluğum nedeniyle her şeye hazır olduğumu ifade ediyorum. Beklediğimiz tek şey kanuna uygun hukuka uygun, kanuni delillerle, hazırlanmış tuzaklanmamış dosyaların önümüze konmasını bekliyoruz. Kamuoyu bu operasyonunu hangi amaçla gerçekleştirildiğini biliyor.

        "KEŞKE HANÇERİ BAŞKALARI VURSAYDI"

        Son sözüm keşke bu operasyonla daha önce de ifade ettim.Bu yanlış hareket başka yerden gelmiş olsaydı keşke bu hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Her şey açığa çıkacaktır ve Türkiye bu sıkıntıları yaşamayacaktır. Türkiye’de normalleşmeye dönülecekse, bir kahır çekilecekse bu kahrı çekmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.

        Güler'den sonra söz alan Efkan Ala, "Son 11 yıl içersinde Türkiye başka ülkerin gıpta ettiği gelişme göstermektedir. Ülkenin siyasi istikrarına yönelik saldırı düzenlenmesi beklenmedik değildir. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'nin kalkınması gelişmesi için yapılması gerekeni yapacağız. Gelişmelerin, iyileşmelerin çoğaldığı dönemlerin hemen ardından bir takım olayların ardı ardına gelmesi tezat değil bundan önce çok sorunu aştık. Bundan sonraki sorunları da aşacağız. O kadroya bilgi ve birikimine sahibiz. Bizim üzüldüğümüz şey milletimize ödettirilen gereksiz maliyetlerdir. Türkiye hak ettiği tarihine yakıştığı ivmeyi yakalamıştır.

        Sorunlarımız yok mu? Oluyor. Çözeceğiz. O irade bizde var. Biz sorunsuz Türkiye vaat etmedik. Sorunlarını çözebileceğimiz Türkiye vaat ettik. Hem milletimize karşı, hem Allah'a karşı, hem sayın Cumhurbaşkanımıza, hem Başbakanımıza hem milletimize karşı mahcup olmamayı diliyorum. Türkiye gelişmesini daha da ileriye götürecektir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ