Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır Özel Harekat Şubesi'nde şüpheli polis ölümü

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da Özel Harekat polisi 45 yaşındaki Çetin Özkan, görev yaptığı şubede M-16 operasyon silahı ile intihar etti. Özkan'ın 1998'de Tunceli'de mayın patlaması sonucu yaralarak gazi olduğu ortaya çıktı. Emniyette düzenlenen törende Özkan'ın eşi ve çocukları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        ÖZEL HAREKAT ŞUBESİNDE İNTİHAR ETTİ

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nü şoke eden ölüm olayı sabah saatlerinde Silvan Yolu üzerinde bulunan Özel Harekat Şubesi'nde yaşandı. Özel harekat polisi Çetin Özkan (45), M-16 olarak tabir edilen operasyon silahından çıkan kurşunla kafasından yaralandı. Silah sesi üzerine odaya giren meslektaşları Özkan'ı yarı baygın yerde buldu. 112 Acil Sağlık ekipleriyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Çetin Özkan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yapılan otopsi ve ilk incelemede Özkan'ın intihar ettiği belirlendi.

        MAYIN PATLAMASI SONUCU YARALANMIŞTI

        1998'de Tunceli'de mayın patlaması sonucu yaralanan gazi polis memuru Özkan'ın son dönemde psikolojik ilaç kullandığı öğrenildi. 2005 yılından bu yana Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Çetin Özkan için görev yaptığı şubede tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin'in yanı sıra çok sayıda polis ve askeri erkan katıldı.

        "BABA BİZİ BIRAKMA"

        Polis memuru Çetin Özkan'ın eşi Şenal ile çocukları Gizem ve Murat törende gözyaşlarına hakim olamadı. Kadın özel harekat polisleri, Özkan'ın ailesini teselli etmeye çalıştı. Çetin Özkan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu ambulanstan indirildiği sırada oğlu Murat protokol önünde koşarak "Baba bizi bırakma" diye bağırdı. Özel harekatçı kadın polis ve sivil polisler küçük çocuğu güçlükle sakinleştirdi. Murat'ın, dualara katılıp babasını polis selamı ile uğurlaması izleyenleri duygulandırdı.

        Diyarbakır'dan uğurlanan Çetin Özkan'ın cenazesi Kilis'te toprağa verilecek. İntihar olayı ise adli makamlarca soruşturuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ