Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Güldünya'nın davasında iki müebbet!, Güldünya'nın töre cinayetinin cezası müebbet oldu, Töre cinayetine kurban giden Güldünya'nın babasına müebbet hapis cezası verildi

        Sedef ŞENKAL DEMİR / AHT GÜNCEL

        Töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'in babası Mehmet Şerif Tören'in, kızını hamile bırakan Servet Taş'ı öldürmesiyle ilgili davada iki ağırlaştırılmış müebbet çıktı.

        Savcı, kızının yasak ilişkişini, hamile kalmasını ve Servet Taş'ın "Git kızını kerhaneye ver" sözünü tahrik sebebi sayarak 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

        Karar duruşmasında mahkeme, baba Mehmet Şerif Tören ve Tören'i olay yerine götüren ve duruşmalarda suçun işleneceğinden habersiz olduğunu belirten Şahin Ilık'a da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme saygılı tutumlarından dolayı bu cezaları müebbet hapis cezasına çevirdi. Şerif Tören ruhsatsız silah kullanmaktan ayrıca 500 lira adli para cezasına da çarptırıldı.

        Töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'in babası Şerif Tören'in, kızını hamile bırakan Servet Taş'ı öldürmesiyle ilgili aileler arasında barışın sağlanmasının ardından olaysız geçen davanın Anadolu 7. Ağır Ceza mahkemesi'nde yapılan 10. duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Şerif Tören ve Şahin Ilık ve avukatları katıldı.

        Yedinci duruşmada mütalaa veren savcı Olcay Erge, maktül Servet Taş'ın uzaktan akrabası olan Güldünya Tören ile yasak ilişki yaşadığı ve Güldünya'nın bu ilişkiden hamile kaldığı, babası Mehmet Şerif Tören'in ikisini birleştirme çabasına Servet Taş'ın "Git kızını kerhaneye ver" demesini tahrik sebebi saydı ve 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı onu olay yerine götüren ve her duruşmada İstanbul'u bilmeyen akrabasına sadece yardımcı olmayı istediğini suç işleneceğini bilmediğini belirten Şahin Ilık'a ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

        MAHKEME TAHRİK İNDİRİMİ UYGULAMADI

        Dün görülen karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklar söyleyecekleri bir şey olmadığını belirtirken, Şahin Ilık'ın avukatı, olayda şoför olarak kullanılan müvekkilinin Şerif Tören ile aynı aşirete mensup olmasının işlenecek olan suçu bileceği anlamına gelmediğini ifade etti. Mahkeme heyeti her iki sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapsi verdi. Heyet bu cezalarda tahrik indirimi uygulamazken, mahkemedeki saygılı tutumlarını indirim nedeni saydı ve cezaları müebbet hapis cezasına çevirdi. Mahkeme Şerif Tören'e ayrıca ruhsatsız silah kulanmaktan 500 lira adli para cezası verdi.

        AİLELER OCAK AYINDA KAN DAVASINA SON VERMİŞTİ

        KT / Kızını hamile bırakan Servet Taş'ı 14 Kasım 2011 tarihinde sokak ortasında öldüren Mehmet Şerif Tören tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında iki aile adliye bahçesinde kavga etmiş, kavgada her iki aileden de 7'si ağır 30 kişi yaralanmıştı. Aileler 7 Ocak 2013 tarihinde 9 yıllık kan davasına son vermişlerdi.

        GÜLDÜNYA TÖREN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ