Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Eskişehir'de CHP'lilerden tabutlu eylem

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin Eskişehir'de aday adayı olmayan Milletvekili Kazım Kurt'u aday göstermesine tepkiler sürüyor.

        Partide toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, üzerinde 'diren demokrasi' yazan tabutlu oy sandığı, darağacı ve ölüm marşı ile tepkilerini gösterdi. Eyleme çok sayıda partilinin yanı sıra istifa eden eski İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Erman Gölet de katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Hakan Mıhkesen, 90 yıllık, dev çınar, tam bağımsızlık ilkesine bağlı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün kişilerin dikta baskısına boyun eğme gafletine düştüğünü ve derin yaralar aldığını iddia etti. Mıhkesen, "Birinci haftasını dolduran eylemimiz, gönülden bağlı olduğumuz partimize değil kendini partiden üstün gören kişi ve kişileredir. Cumhuriyet tarihimiz boyunca demokrasinin öncüsü ve savunucu olan partimizden isteğimiz demokrasinin gereği olan seçimdir" dedi.

        Odunapazarı Belediyesi aday adayı Erman Gölet ise, hiç kimsenin ne CHP örgütlerinden ne de halk iradesinden yukarıda olmadığını söyledi. Gölet, "Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Dün akşam Emek'te iki mahalleye gittim. Bundan sonra tüm mahallelerde dolaşacağım. Bugüne kadar bize destek veren, güç veren insanlarla, Eskişehirli hemşehrilerimle ve CHP'lilerle demokrasi, hak ve hukuk mücadelesini sürdüreceğiz" diye konuştu.

        Eski İl Başkanı Nihat Çuhadar da, "Biz partimizin başarısında her zaman varız. Mücadele edeceğiz, uğraşacağız, koşturacağız. Parti, örgütüz bizde parti nasıl isterse, nasıl görev verirse her zaman varız. Parti bizim, buradayız. Mücadeleye devam" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ