Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BDP'nin tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan tahliye edildi

        BDP'nin tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın avukatlarının tahliye başvurusu yaptığı Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iki milletvekilinin tahliye edilmesine karar verdi. Kararın ardından Gülser Yıldırım Mardin E Tipi kapalı cezaevinde saat 16.30’da, İbrahim Ayhan ise akşam saatlerinde tahliye edildi.

        BDP'nin tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın avukatlarının tahliye başvurusu yaptığı Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iki milletvekilinin tahliye edilmesine karar verdi. Kararın ardından Gülser Yıldırım Mardin E Tipi kapalı Cezaevi'nde saat 16.30’da tahliye edildi. Cezaevi önünde toplanan BDP’li kadınlar Yıldırım’ı zılgıtlarla kapıda karşıladı.

        Cezaevi önünde gazetecilere konuşan Gülseren Yıldırım, buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, arkamda onlarca anne, binlerce siyasetçi ve seçilmiş insan bırakarak çıktığını, bunun sevinçle karşılanacak bir durum olmadığını belirtti.

        Partililer ve akrabaları tarafından sevinç gözyaşları ile karşılanan BDP’li Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, Demokrasi ve hukuk hepimize lazım olduğunu söyledi. Yıldırım, "Adalet hepimize lazım. Gün gelir böyle hukuk şu anda olduğu gibi birilerinin iktidarına da dönebilir. O zaman hukuk herkese lazım. Umarım uzatılan barış eli çözüm süreci doğru bir temelde yürür." dedi.

        "SEVİNÇ YAŞAMA HAKKINI VERMİYORLAR BANA"

        Cezaevinde bulanan arkadaşları ile kendisi arasında hiçbir fark olmadığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Onlarda bu halk tarafından seçilen insanlardır. Bu halkın iradesidir. Tek suçları demokrasi istemektedir. Bir halkın halklı taleplerini dile getirmektir. Yüzlerce yıldır gasp edilen hakları kimlikleri talep etmektedir. Türkiye’nin demokratikleşmesini bir siyaset gütmek söz konusu Kürt olduğunda karşılığı budur. Maalesef şu an açık yürekle söylüyorum. Şu anda cezaevinde yüzlerce arkadaşım ölümle pençeleşiyorsa ve hala zindanlarda tutulmayı ve hala birileri onların orda kalmasını karar veriyorsa benimde burada çıkmaya yönelik bir sevinç yaşama hakkını vermiyor bana. Ben böyle bakıyorum."

        "HUKUK HEPİMİZE LAZIM"

        Yıllarca seslerini bu noktaya duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, "Maalesef sanki kulaklar tıkalıdır. Söz konusu Kürtler olunca doğruyu bile söylesen o sözü Kürtler getirince maalesef kulaklar tıkanıyor. Bizim en büyük mücadelemiz bütün Türkiye halklarının gerçekten kendi menfaatlerine yönelik bir siyasettir. Demokrasi hepimize lazım hukuk hepimize lazım. Adalet hepimize lazım. Gün gelir böyle hukuk şu anda olduğu gibi birilerinin iktidarına da dönebilir. O zaman hukuk herkese lazım. Umarım uzatılan barış eli çözüm süreci doğru bir temelde yürür." diye konuştu.

        "BEN ÇOK DUYGUSALIM"

        Yıldırım, "Arkadaşların bizden de önce çıkması gerekiyor. Benimle beraber bütün seçilmişlerin bütün siyaset yapanların arkadaşlarımızın da şu anda dışarıda olması gerekir. Bu bize bir lütuf değildir. Bu zaten gasp edilen bir hakkımızın geç de olsa bir telafisidir. Ve gerçekten geç kalınmış. Bu kadar mı saygıyı gösterilir. Bu olmaması gereken şeylerdir. Ama maalesef söz konusu Türkiye olduğunda ve talep edenler Kürtler olduğunda doğruyu dile getiren Kürtler olduğunda böyle bir muameleyle karşılaşabiliyoruz. Biz buna inanıyoruz. Türkiye’nin kurtuluşu kendi toplumsal yapısıyla barışık yaşamasıdır. Kusura bakmayın ben çok duygusalım. Arkamda o kadar arkadaş bıraktım ben onun burukluğunu da yaşıyorum. Ben o kadar heyecanlıyım ki. Ne söyleyeceğimi de gerçekten bilemiyorum ama yani biz artık yüzde 99 olan bir karara bile yüzde 1 ihtimal ile olmayabilir şeyi ile bakıyoruz. Çünkü söz konusu olan bizleriz. Bugün örneklerini hep yaşadık. Halen de yaşıyoruz ve bu süreç hep devam ediyor. Çıkmamızla bu sorun çözülmemiştir. Halen binlerce arkadaşımız var. Yüzlerce hasta tutuklu arkadaşımız var." şeklinde konuştu

        İBRAHİM AYHAN DA TAHLİYE EDİLDİ

        Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği KCK davasından Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan BDP Milletvekili İbrahim Ayhan da akşam saatlerinde cezaevinden tahliye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ