Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tatvan'da son 1 haftada 4 okul soyuldu

        Kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar, son 1 hafta içerisinde Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 4 okulu soydu. Devam eden hırsızlık olayları, okul idarecileri ve velileri canından bezdirdi. 4 okulda maddi zararın toplam 40 bin TL olduğu belirtildi.

        İlçe merkezindeki bulunan Tatvan Anadolu Lisesi, Tatvan Kız Meslek Lisesi, Tatvan Vakıfbank İlkokulu ve Tatvan İstasyon İlkokulu'na giren hırsız ya da hırsızlar, okullarda bulunan bilgisayar, telefon, televizyon, nakit para ve kantin malzemeleri ile birlikte güvenlik kamerası kayıt cihazlarını alarak kayıplara karıştı.

        Veliler ve okul idarecileri, ilçede gece saatlerinde elektrik kesintilerinin sık sık meydana gelmesiyle hırsızlara zemin oluştuğunu belirterek olaya tepki gösterdi. Hemen her hafta okullarda yaşanan hırsızlık olayının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istediler. Okullarda yaşanan hırsızlık olaylarını araştıran polis ekipleri okullara bulunan güvenlik kameralarına ait kayıt cihazlarının da çalınması nedeniyle herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

        Okulların kazan dairesi kapılarını zorlayarak ve pencere korkuluklarını kırarak okula giren hırsızlar, okul binası içindeki kapıları da kırıp elektronik eşyaları alarak kayıplara karışıyor. Akşam ve gece saatlerinde okullara giren hırsızlar, müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenler odasını karıştırıp, okul kantinlerine giriyorlar.

        İlçe merkezindeki Tatvan Anadolu Lisesi, Tatvan Kız Meslek Lisesi, Tatvan Vakıfbank İlkokulu ve Tatvan İstasyon İlkokulu'nda peş peşe hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, okullarda yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı yaklaşık 40 bin civarında maddi zarar oluştuğunu söyledi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ