Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Profesyonel intiharcılar

        HT ANKARA / İSMAİL ÖZYURT

        Önceki gün Sincan'da 'bu kadar olmaz' dedirten bir olay yaşandı. İntihar girişiminde bulunan Ersin Türe ve Bulut Heyder uzun uğraşlar sonucu 1000 TL verilerek intihardan vazgeçirildi.

        Gerçek bu iki şahıs emniyete götürüldükten sonra ortaya çıktı. Ersin Türe ve Bulut Heyder'in daha önce defalarca aynı yöntemle para aldıkları anlaşıldı.

        1000 TL İLE İKNA EDİLDİLER

        Sincan'da bir binada Ersin Türe ve Bulut Heyder intihar girişiminde bulundu. Çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans seferber olurken, Sincan Emniyet Müdürü Zafer Köksal ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Müjdat Demiral da olay yerine gelerek şahısları ikna etmeye çalıştı. 1.5 saat süren ikna çabaları sonucunda Müjdat Demiral'dan 1000 TL alarak intihardan vazgeçtiler.

        OLAY EMNİYETTE ANLAŞILDI

        İntihar girişiminden sonra gerçek emniyette ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri yaptıkları araştırmada, aynı şahısların farklı illerde defalarca intihar girişiminde bulunduklarını ve bu sayede para aldıklarını tespit etti. Türe'nin 2010 yılında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den aynı yöntemle para aldığı belirlendi. Şahısların aldığı para vakıf müdürüne teslim edilirken, Emniyet Müdürü Köksal twitterdan vatandaşları uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ