Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BDP Genel Başkanı Demirtaş'tan yerel seçim açıklaması, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yerel seçim

        BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlere ilişkin "Yeter ki yarış demokratik olsun, şeffaf olsun, halk kimi seçerse başımızın tacıdır" dedi.

        Demirtaş, Şirinevler Mahallesi'nde, beraberinde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Mardin Bağımsız Milletvekili ve BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Türk ile belediye başkan adaylarının tanıtımı için düzenlenen törene katıldı.

        Batman Belediye Başkanı adayı Sabri Özdemir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıtan Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Batman'da imkansızlıklar içinde hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

        Batman Belediyesine sürekli müfettiş gönderildiğini ve onlar için belediyede özel bir oda açıldığını ileri süren Demirtaş, "Belediye başkanımız Ankara'da kapı kapı dolaşıp kredi bulmaya çalıştı, engel koymaya gayret ettiler. Ama sizin desteğinizle, hırsızlık yapmayarak hizmet ürettiler. Batman'da ortaya çıkan hizmetler bunun eseridir" dedi.

        Yeni görev alacak arkadaşlarının da aynı şekilde halka hizmet edeceklerini kaydeden Demirtaş, şunları söyledi:

        "Nejdet Atalay arkadaşımızın yerine gelen ekip öyle mucizelerle donatılmadı. Hırsız değiller, evlerinde çelik kasalar, ayakkabı kutuları yok. O nedenle hizmet yapabildiler. Bu bayrak yarışında alnımızı ak tuttukları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni görev alacak arkadaşlar da aynı şekilde bu halka hizmet edecekler. Ancak, buradaki arkadaşlarımız da unutmasınlar ki bu halk canını, malını, mülkünü, evladını, köyünü verdi. Avucundaki bir tas çorbayı, buğdayı, unu verdi. Keçisini koyununu verdi, zulmün işkencesini gördü ama bu partiyi ayakta tuttu. Yeter ki yarış demokratik olsun, şeffaf olsun, halk kimi seçerse başımızın tacıdır."

        "BDP olarak seçimlerden alnımız ak bir şekilde çıkacağız" diyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bizim için en büyük tehdit, en büyük rakip AK Parti değildir, dedikodudur. Buna asla fırsat vermemelisiniz. Bizi kendi içimizde dedikoduyla birbirimize düşürmeye çalışacaklar. En fazla buna dikkat etmemiz lazım. Basit dedikodular peşinde koşmayacak kadar büyük sevdaları, özgürlük hayalleri olan bir halkız. Bu nedenle dikkat edeceğiz. Omuz omuza ittifakımızı güçlendirerek bu seçimden alnımızın akı ile çıkacağız. Buna yürekten inanıyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ