Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li İnce: HSYK teklifi geri çekilirse AK Partili vekillere bağış yapabiliriz

        CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti'den HSYK ile ilgili Genel Kurul'da görüşülen kanun teklifini geri çekmesini istedi. İnce bir kampanya başlattıklarını belirterek, kanun teklifi çekilirse Ankara keçisinden öküze, altından arabaya kadar CHP'li vekillerin iktidar partisi milletvekillerine bağış yapabileceğini belirtti.

        TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP'li İnce, HSYK ile ilgili hazırlanan kanun teklifini iktidar partisinin geri çekmesini istedi. Konuşmasında AK Parti'nin yargıyla alakalı planladığı değişikliği eleştiren İnce, "Biz AKP'lilere hukuk devleti diyoruz. Onlar kendilerine göre hakim ve savcı ayarlama derdindeler. Kuvvetler ayrılığı diyoruz, anlamıyorlar. Evrensel hukuk kuralları diyoruz, anlamıyorlar, yargı bağımsızlığı diyoruz, anlamıyorlar. Komisyon raporunu bile düzgün basamayan Büyük Millet Meclisi var." dedi.

        "Ar damarı çatlamış bunların" diyen İnce, "Yüzsüzlükleri arşa çıkmış, yolsuzlukları Everest Dağı kadar olmuş bir çoğunluk diktasına ne söylersek söyleyelim dinlemiyorlar. Onlar için önemli olan hak, hukuk, adalet, yargı bağımsızlığı değil. Onlar için önemli olan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıdır." ifadelerini kullandı.

        KANUN TEKLİFİ ÇEKİLİRSE, CHP'LİLER AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE ÖKÜZ, KEÇİ, ALTIN, FINDIK, ZEYTİN GİBİ BAĞIŞLAR YAPACAK

        CHP olarak başlattıkları ilginç bir kampanya hakkında da bilgi veren İnce şunları söyledi: "Bunların anladıkları arsa, villa, dolar, kasa, para sayma makinesi, ayakkabı kutusu bunlardan anlıyorlar. Sözlükleri bunun üzerine kurulu. 'Bir kampanya açsak, bunların gözünü neyle doyururuz? Ne yapalım?' dedik. Muharrem İnce'den AKP'lilerin çocuklarına 500 saat ücretsiz fizik dersi, Haluk Koç'tan 500 ücretsiz muayene, Mustafa Balbay'dan kitaplarının telif hakkı, İlhan Demiröz'den iki buçuk ton zeytin, Ali Rıza Öztürk'ten 5 ton portakal, Ali Özgündüz'den bir araba, Melda Onur'dan 5 bilezik, Nurettin Demir'den üç kamaralı bir gulet, Selahattin Karaahmetoğlu'ndan 10 ton fındık. Süheyl Batum'dan ücretsiz anayasa dersleri ve 5 Cumhuriyet altını. Levent Gök'ten 10 Ankara keçisi. Uğur Bayraktutan'dan 20 kilo anzer balı. Ensar Öğüt'ten 5 öküz 4 ton saman. Haydar Akar'dan 500 kilo pişmaniye. Bu yetmiyorsa grubun tümüne bunu açabiliriz. İl başkanlıklarımıza talimat verebiliriz. Yurt çapında bir kampanyaya dönüştürebiliriz. Gözünü para bürümüş, imar bürümüş, rant bürümüş bu insanlardan sadece bir şey istiyoruz: şu yasayı geri çekin, devleti soymayın, milletin parasını çalmayın. Bunu yaparlarsa dediğimiz sözlerin arkasındayız."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ