Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uşak'ın 15 günlük suyu kaldı!, Uşak'ta su sıkıntısı

        Uşak'ın Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, yaşanan kuraklık nedeniyle Küçükler Barajı ve Çokrağan Kaynağı'nda Uşak'ın toplam 15 günlük içme suyunun kaldığını söyledi.

        Konuyla ilgili makamında basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtip, mevsimsel şartların bu şekilde devam etmesi durumunda diğer içme suyu kuyularından faydalanacaklarını belirtti.

        Devlet Su İşleri'nden alınan bilgiler ile kentin kuyularından gelecek su sayesinde içme suyu sıkıntı çekilmeyeceğini öngördüklerini belirten Başkan Erdoğan, "Ülkemizde ve dünyada son zamanlarda mevsimsel kaymalar yaşanmaktadır. Bu nedenle ilimizde ve ülkemiz genelinde beklenen yağışlar maalesef gerçekleşmedi. Bu durum Uşak'ın içme suyu barajlarını da etkiledi. Uşak'ın saniyede 400 litre olan içme suyu ihtiyacını karşılayan Küçükler Barajı'nda ve Çokrağan Kaynağı'nda su seviyesi yüzde 20'lere düştü. Uşak'ın içme suyu ihtiyacı saniyede 400 litre. Şu an Küçükler Barajı'ndan saniyede 90 litre, Çokrağan İçme Suyu eski hattımızdan ise saniyede 40 litre su alabiliyoruz. Murat Dağı eteğinden saniyede 130 litre su kullanabiliyoruz. 270 litre suyu da, dünden itibaren Havaalanı ve Doğala bölgesindeki kuyularımızdan temin etmeye başladık. Vatandaşlarımızdan suyu daha dikkatli kullanmalarını ve israf etmemelerini istiyoruz" dedi.

        "ALTERNATİF 14 SU KUYUSU VAR"

        Uşak'ta su sıkıntısı yaşanmaması için yol haritasının ve alternatif planların hazır olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Su kesintisi yaşamayacağız. İlimizde Devlet Su İşleri ile beraber havza kontrolü konusunda ciddi bir çalışmamız var. Bundan sonra hep birlikte yağış için dua etmeliyiz. Şubat ve Mart aylarında yağışların yoğun olmasını bekliyoruz. Sularımızın daha tasarruflu kullanmasını istiyoruz. 1999 yılında ilk belediye başkanlığım döneminde içme suyu konusunda sıkıntılar vardı. Alternatif olarak daha önceden kullandığımız 14 su kuyumuz var. Son olarak 8 milyon liralık ishale hattı projesi ile nüfusumuz 500 bin olsa dahi suda sıkıntı yaşamayacağız. Ancak ülkemizin önünde çok önemli bir kuraklık sorunu var. Bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ