Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 1 ASKER ŞEHİT

        Alınan bilgiye göre, dün gece ilçenin Irak sınırına yakın bölgede operasyondan dönen askerlerden Halil Güneş, ilçenin Tekeli köyü kırsalında terör örgütü PKK tarafından daha önceden yola döşenen mayına bastı.

        Patlamada, er Güneş şehit oldu. Şehidin cenazesi memleketi Osmaniye'ye gönderilmek üzere Hakkari Askeri Hastanesine getirildi.

        Patlamanın ardından bölgede operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

        Şehit haberi baba ocağını yasa boğdu

        Şehit olan Komando Er Halil Güneş'in acılı haberini alan Osmaniye'nin Bahçe ilçesindeki ailesi yasa boğuldu.

        Şehit Er Güneş'in, Bekdemir köyü Dutlu Mahallesi'ndeki baba evine giden Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yücel Özdemir, acılı haberi aileye verdi.

        Haberi alan ailenin yakınları, komşuları ve er Güneş'in arkadaşları, cenaze evinde toplandı. Baba Bayram Güneş, ''Takdiri ilahi, elimizden gelen bir şey yok, vatan sağ olsun'' dedi.

        Oğluyla en son 10 gün önce görüştüklerini belirten Güneş, şunları söyledi:

        ''En geç bir hafta sürmeden beni arardı, bu defa aramadı. Ben de kız kardeşlerine telefonla aramalarını söyledim. Kızlarım bana 'biraz daha bekleyelim operasyondan dönmemiştir, belki arar' dediler.

        Bu sabah rahatsızlığım nedeniyle Bahçe Sağlık Ocağına gittim ve oğlumun şehit olduğunu burada duydum. Haberi duyar duymaz eve döndüm. Kaymakamımız ile Jandarma Komutanımız, eve gelerek acı haberi doğruladı.''

        Bu arada, Halil Güneş'in kardeşleri Zekeriya, Mehmet, Kadir ve Cafer de teröre lanet yağdırarak, ''Kardeşimizin 6 aylık askerlik hizmetini biz tamamlamak istiyoruz'' dediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ