Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Nabi Avcı:Bu tür aslı astarı olmayan haberlerle Milli Eğitim camiasını yıpratmayalım

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "KPSS'siz öğretmen ataması" iddiaları ile ilgili konuştu. Avcı; "Bu tür aslı astarı olmayan haberlerle Milli Eğitim camiasını yıpratmayalım."dedi.

        Bakan Avcı, SBS yerine getirilen sınavın sonuçlarının ise memnun edici olduğunu belirterek, "SBS'yi kaldırdıktan sonra bu sınavı kasım ayında yaptık, çok başarılı geçti. 6 oturum halinde yapıldı, 8 milyon kağıt okundu. Sürekli olumsuzluklar üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nı gündeme getirmek doğru değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çok güzel işler yapılıyor. Bizim karnemizde de zayıflar olabilir bakanlık olarak. Onları da iki üç sömestrde biz de düzeltiriz" dedi.

        Bakan Avcı, Arnavutköy'deki Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Nabi Avcı, "Sadece meslek okullarımızda değil, başka okullarımızda da zaman zaman aksayan sorunlar var. Meslek okullarımızla ilgili mesleki eğitimi geliştirme konusunda bakanlığımızın çok ciddi projeleri var. Bunlardan bir kısmı AB projeleri. Ayrıca OSB'lerde açtığımız endüstri meslek liseleri var. Onlar, dershanelerden özel okula dönüşecek olan kurumlar için bir model de oluşturuyor. İnşallah mesleki eğitimin daha nitelikli hale gelmesine, hem fiziki alt yapı olarak, hem eğitim öğretim kadroları olarak daha nitelikli hale gelmesi için çalışıyoruz. Bunun da belki sonuçlarını almaya başladık. İstanbul'da da sadece meslek okullarında da değil bazı okullarda da yığılmalar oldu. Ama onların hepsini belli bir planlamayla düzeltiyoruz. Ortalamalarımız iyi gidiyor. Düzelme eğilimi yukarıya doğru" dedi.

        Son zamanlarda özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'yla ilgili çok da doğru olmayan ve büyük ölçüde öğretmenlerin çalışma şevkini kıracak nitelikte haberler yapıldığını dile getiren Bakan Avcı, "Milli Eğitim Bakanı'yla uğraşmak ayrı bir şeydir, Milli Eğitim Bakanlığı'yla uğraşmak ayrı bir şeydir. Öğretmenlerimizle uğraşmasınlar. Çocuklarımızla, okullarımızla, Milli Eğitim Bakanlığı'yla aslı astarı olmayan haberler üzerinden bir yıpratma çabası içerisine giren bazı yayın organları var" diye konuştu.

        KPSS'SİZ ÖĞRETMEN ATAMA İDDİASI

        "KPSS'siz öğretmen ataması" iddialarını ise yalanlayan Avcı, şunları söyledi: "Sözüne ettiğim dezenformasyon çabalarının somut bir örneğidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nda sözü edilen tarihte KPSS'siz öğretmen ataması söz konusu değildir. Çünkü atanan öğretmen 1994 yılında göreve atanmış. 3 yıl öğretmen olarak çalışmış Yalova'da ve Bingöl'de, sonra özel nedenlerle istifa edip ayrılmış. 2012 yılında tekrar dönmek için müracaat etmiş. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre bizim öğretmen atama ve yerleştirme yönetmeliğimize göre asaleti tasdik edilmiş olan bir memur veya öğretmen istifayen ayrılırsa, tekrar geri dönme şansı vardır. 2012 yılında tekrar göreve dönmek için müracaat etmiş. 2012 Ocak ayında, yani ben bakan olmadan 1 yıl önce bu arkadaşımız yasalara uygun olarak tekrar öğretmenlik görevine iade edilmiş. Bu arkadaşımızın göreve başladığı tarihte KPSS diye bir sınav yoktu. Devlet memurları veya öğretmenler o tarihte KPSS ile alınmıyordu. Her şey yasalara uygun ama 'Milli Eğitim Bakanı KPSS'siz öğretmen atıyor' diye bütün öğretmen kitlesini rahatsız edecek yalan haberler öğretmenlerimizi de, bizi de üzüyor. Onun için bu tür aslı astarı olmayan haberlerle Milli Eğitim camiasını yıpratmayalım."

        "BİZİM KARNEMİZDE DE KIRIKLAR OLABİLİR"

        Bakan Avcı, SBS yerine getirilen sınavın sonuçlarının ise memnun edici olduğunu belirterek, "SBS'yi kaldırdıktan sonra bu sınavı kasım ayında yaptık, çok başarılı geçti. 6 oturum halinde yapıldı, 8 milyon kağıt okundu. Öğretmenlerimiz bana gelen araştırma sonuçlarına göre sonuçlardan çok memnun. Velilerimiz memnun, öğrencilerimiz memnun mu bilmiyorum. Sürekli olumsuzluklar üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nı gündeme getirmek doğru değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çok güzel işler yapılıyor. Bizim karnemizde de zayıflar olabilir bakanlık olarak. Onları da iki üç sömestrde biz de düzeltiriz" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ