Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te 'hırsız' tartışması

        HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşülmesine TBMM Genel Kurulu'nda devam ediliyor. Görüşmelerin başlangıcında CHP ve AK Partililer arasında hırsız tartışması yaşandı.

        TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın yönettiği oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, CHP'lilerin 'Hırsız var' şeklindeki sözlerini eleştirdi.

        Satır, "Hırsızlar var' gibi tabirlerde bulundunuz. Hiçbirimiz şiddeti desteklemiyoruz. Bu tip ifadelerde bulunan milletvekillerini hukuki ve siyasi alanda halkımıza şikayet ederek mücadele edeceğiz. Hepimiz buraya dişimizle, tırnağımızla geldik. Grubumuzu size ezdirmeyiz. Bugünden sonra şiddete karşı olmakla beraber bize yönelik her kötü söze cevap vereceğiz." dedi.

        CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. İnce yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

        "Yatak odasında kasalar çıkmış, ayakkabı kutusunda dolarlar çıkmış. 2 bin polisin yerini telaşla değiştirdiniz. Savcıları değiştirdiniz. Kanunları değiştirme telaşı içindesiniz. Bu telaşınızı mahkemede çözmek istiyorsunuz, hakim ve savcıları ayarlamak istiyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri size bunu hatırlatınca kaba kuvvetle bunu kapatmak istiyorsunuz. Biber gazıyla, ister TOMA'larınızla gelin yine susturamazsınız. Sokakta insanları, maliyeciyi, polisi susturuyorsunuz. Biz susmayacağız bunu anlatacağız. Bu telaşınızdan vazgeçin. Biz hepinize 'hırsız' demedik. Biz hırsıza 'hırsız' dedik. Neden hepinize diyelim. Başbakan açıklamasını da kınıyorum. Teşvik ediyor. Ortada villa pazarlığı var mı yok mu? Bunlar doğru mu? Kötü söz söylersek mahkemeye gidersiniz."

        TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ise milletvekillerine sakin bir çalışma yapılması konusunda tavsiyelerde bulundu. Genel Kurul'da görüşülen HSYK kanun teklifiyle ilgili en son 11. madde yapılan oylama sonucu kabul edildi. 12. madde müzakere ediliyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ