Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç Bursa, Bülent Arınç

        İsmet ACAR / BURSA (AHT)

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Bursa'daki aday tanıtım toplantısında konuştu. Yeniden aday gösterilmeyenlere uyarılarda bulunan Arınç, "Karşı tarafa geçmeyin, hiç tavsiye etmem siyasette sonunuz olur" dedi.

        "Kötülerle kazanmaktansa iyilerle kaybetmek güzeldir" diyen Arınç, mevcut başkan adaylarının yerine başka adayların gösterilmesinin de bir hikmeti olduğunu söyledi.

        Arınç, şöyle devam etti: "Aday olmayanlar başka adayları desteklemesin. Hiç tavsiye etmem siyasette sonları olur. Bugüne kadar yaptğımız her işin hesabını verdik. Karşımıza geçebilirsin, kazanabilirsin de ama kaybettiklerini de hesaplarsan... Bugün şu veya bu şekilde 'Aslında benim hakkımdı' diyen arkadaşlar biz iktidar partisiyiz daha ne imkanlar var partimizde. Bugün aday olmayan kardeşlerimizin 2015'te milletvekili olmayacağının garantisini kim verebilir. Belediye meclisi üyesi olmak kötü bir şey midir? Allah'a çok şükür herkese layık olduğu takdirde en iyi görevler var. Karşıya geçmeyin. Herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koysun"

        "BAŞBAKAN'IN BİLDİKLERİNİ BİLSEYDİNİZ..."

        Bülent Arınç, Bursa'da aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında ‘cemaatlere' mesaj verdi. Arınç, "Bu hükümet varsa cemaatler var, hükümet yoksa cemaatler de yok" dedi. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın cemaatle ilgili sert çıkışlarıyla ilgili de "Başbakanımın içi yanıyor, yüksek perdeden bir şeyler söylüyor. Siz onun bildiklerini bilseydiniz daha çok şey söylerdiniz" diye konuştu.

        Arınç özetle şunları söyledi:

        Kazanacağız inşallah, başaracağız inşallah, halkımızla bütünleşeceğiz. Biz şu belediyeyi, bu belediyeyi almak hedefinde değiliz, düşmandan almıyoruz, rakiplerimizden alacağız. Halkımızla alacağız. Halkımız bize güvenecek ve bizi seçecek. Oy oranı olarak şu anda girdiğimiz her seçimi kazanacak durumdayız. Bizi yüzde 15-20 kesmez, yüzde 50'ye ulaşacağız. Bazıları ise barajı aşınca seviniyor.

        "YEL KAYADAN NE KOPARIR, HİÇ BİR ŞEY"

        Türkiye'de 3-5 aylık partiler olduğunu unutmayın. 10.5 senedir başbakan değişmiyor Türkiye'de. Allah ne büyük güç vermiş ki, yel kayadan ne koparır, hiçbir şey. Biz iktidardan gidebiliriz, ama bunun yolu sandıktır. Biz yıpranmış olabiliriz, yanlış işler yapmış olabiliriz. Millet sandıkta karar verecek değil mi? Biz onlar gibi yanlış yaparsak emin olun sonumuz aynı olur. Bu millet oyunu tapusu ile vermiyor. Biz ayağımızı yanlış yere koyarsak, yanlış işler yaparsak desteğini bizden alır, başkasına verir.

        "YÜZDE 30 ALAMAZSAN SİYASETİ BIRAKACAK MISIN?"

        Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum, 'mahalli seçimlerde ben en az yüzde 30 ay alacağım' diyebilir mi? Yüzde 40 demiyorum, yüzde 50 demiyorum, yüzde 30 diyorum. Alamazsan siyaseti bırakacak mısın? MHP'ye biraz daha yumuşak davrandım, 'yüzde 20 alamazsanız siyaseti bırakacak mısınız?' diye sordum, 6 aydır cevap alamadım. Soyadı Vural olan bağırıp duruyor bir taraftan, daha soruma cevap alamadım. CHP'ye yeri geldi bir sözüm daha var. Bu seçimlerde kimler aday gösteriliyor? Varlığını devam ettirebilmek için İstanbul'da Sarıgül, başbakanımız söyledi, Baykal döneminde partiden ihraç edildi, sebep, büyük yolsuzluklar yaptı diye. Kılıçdaroğlu yolsuzluğa karşı olduğunu söylüyor ya, bir fotoğraf çektirmiş, yolsuzluk dosyaları var, en üstte Sarıgül'ün adı yazıyor. Nasıl böyle bir karar verdiniz ki bu kişiyi büyük bir nümayişle partinize aday yaptınız. Yani yolsuzluğu yoktu da sırf partiden atmak için mi dosyalara adını yazdınız. Yoksa kazanamayacağınızı bildiğiniz için onu mu aday gösterdiniz? Peki Ankara'da ne yaptınız? Ankara'da aday bulamıyor CHP. Soyadı İnce mi kalın mı olan biri vardı. O çok hevesliydi.

        "CHP YA MHP, YA DA AK PARTİ ESKİSİ ADAYLARLA ORTAYA ÇIKIYOR"

        Hatay gibi bir yerde AK Partili birini partinize transfer edip aday yapıyorsunuz. Bu nasıl bir yoksulluktur. Ya MHP ya AK Parti eskisi adaylarla ortaya çıkıyor CHP, bu nedir arkadaşlar. CHP kendi partisine yakışır Kemalist bir adayla seçime çıkacak gücü yok. Böyle yaparsa nal toplayacağını çok iyi biliyor. Oyunu artırmak istediği için bizim eskilerimizden medet umuyor. AK Parti'nin eskisi CHP'nin baş tacı oldu. Bu partinin hangi noktaya vardığını görün. Sen iktidar falan olamazsın, sen o partilerden çıkmış olan ama hiçbir zaman CHP'li olmayan adaylarla milletin karşısına çıkıyorsun. Tek partili, ceberrut söylemlerle milletten oy almanız mümkün değil.

        "BÜTÜN TÜRKİYE BU OYUNU ANLADI"

        Bugün başbakanı ve hükümeti yıpratmak isteyen bir merkez bulunduğunu savunan Arınç, şunları söyledi:

        "Bu merkezin yargıda da, başka yerlerde bir üst akıl tarafından planları yapılıyor. Bunlar teşhis edildi. Her memurun kafasından farklı partiler geçebilir. Ama yaptığı işe bunu aksettirmemesi lazım. Particilik, partizanlık yapamazsın, hele hükümet düşmanlığı hiç yapamazsın. Bunlar ortaya çıktı, tedbirler alındı alınıyor. Tek dertleri var hükümeti yıkmak, bizim de tek derdimiz yıktırmamak. Bütün Türkiye bu oyunu anladı. Hükümetin yıkılmaması, yıpranmaması için el ele verdi, 76 milyon büyük bir ekseriyetle hükümetin ve başbakanımızın yanında bu oyunu bozmak için söz verdi. Bu toplantı da bunun göstergesi. Ne yaptığımızı biliyoruz, onlar da ne yaptıklarını biliyorlar. İstikrarın bozulmaması, halkın nereye gidiyoruz dememesi lazım. Geçen dönemlerde siyasi istikrarsızlıkla çok şeyi kaybettik. Bugün bunun olmasını isteyenler var. Ben bu hükümet döneminde servetime servet kattım, ama bu hükümet gitsin de servetimin yarısı kalsın diyenler varsa mücadelemiz bunlaradır"

        (CEMAATLERE) "BU HÜKÜMET VARSA SİZDE VARSINIZ HÜKÜMET YOKSA SİZ DE YOKSUNUZ"

        Cemaatlerin AK Parti iktidarı sayesinde ayakta durup v arlığını devam ettirebildiğini öne süren Bülent Arınç, "11 sene evvel neyin çilesini çekiyorduk, 11 yıldır neyin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hükümet varsa o cemaat de o cemaatler de var olacaktır. Bu hükümet olmazsa o cemaat de bütün cemaatler de yok alacaktır. Cemaatlerin eskiden irtica yuvası falan derlerdi. Cemaatler hepinizin. Bu ülkede yaşayan insanlar inançlarını farklı yerlerde yerine getirebilirler, farklı hizmetler yapabilirler, biz de destek oluruz. Ama Türkiye'de bir cemaat yok, onlarca cemaat var. 11 yıldır çok güzel çalışıyoruz, kursumuz, evimiz yuvamız basılma tehlikesi yaşamıyor. O cemaatler çok iyi bilir, ben onları çok iyi bilirim. Şu cümleme çok dikkat etsinler, biz varsak siz de varsınız biz yoksak siz de yoksunuz. Çözüm sürecinin teminatı biziz. Biz yoksak cenazeler gelmeye devam eder, karakollar basılmaya devam eder, ülkenin insanları birbirlerine düşmanlıklarını artırır. Biz varız ki Diyarbakır, Batman da insanlar başı dik alnı açık geziyorlar. Seçimi kazanacak noktadayız, hayal söylemiyorum. Bursa'nın başarısından önce Batman'ın Diyarbakır'ın haberini alırsak şaşmayın, her yerde kazanacağız inşallah. Ayrımcılığı ortadan kaldırdık" şeklinde konuştu.

        "BİZ GİDERSEK EKONOMİ ÇÖKER"

        AK Parti'nin gitmesi halinde ekonominin de çökeceğini iddia eden Arınç, "Ekonomi çöker, maaş ödeyemezler, çiftçiye destek veremezler, yüksek hızlı trenden vazgeçerler, yapamazlar, biz yapıyoruz şu anda. Bu insanlar mı yüksek hızlı treni yapacak, çiftçiye destek verecek, Türkiye'nin başını dik tutacak. 70 katrilyon veriyoruz hazineden bunları mı verecek, 70 kuruş veremezler. Her şey tersine döner, bu kadar açık söylüyorum. Gece gündüz çalışıyorum, katrilyon para harcıyorum daha ne istiyorsunuz. Biz yoktuk, Mudanya'ya, Kemalpaşa'ya, Nilüfer'e hastane mi yaptılar. Biz yapıyoruz. Biz varsa olacak bu işler. Biz gittiğimiz zaman bunlar olmayacak. İş bu kadar vahimdir ve ciddidir." ifadelerini kullandı.

        "HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI, TEDBİRLER ALINDI"

        Hiçbir cemaat ile sıkıntılarının olmadığını, cemaatlerin güzel insanlar olduğunu sözlerine ekleyen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, "Eğitim hizmetleri fevkalade önemlidir, sağlık sistemi önemlidir. Cemaatlerimizin güzel insanlarıyla, hepsini biliyorum, duasını isteyen bir insanım, başka bir taleplerimiz yok. Başbakanımın içi yanıyordu, yüksek perdeden bir şeyler söylüyor. Siz onun bildiklerini bilseydiniz daha çok şey söylerdiniz. Moğolistan'daki, Yakutistan'daki öğretmenlerle, öğrencileriyle hiçbir meselem yok, hepsi kardeşlerimiz, hepsi gönlümüzde, ama şunu biliyorum bu taraflardan görünüp de belli siyasi hesaplarla alçakça bu hükümeti yıkmaya çalışanlar var. Bize dua etsinler, onların hakkından gelelim, Türkiye rahatlasın. Her şey ortaya çıktı, tedbirler alındı, kimse merak etmesin" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ