Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ünlüler uyuşturucu operasyonu, kenan imirzalıoğlu, engin günaydın, şahin ırmak, engin altan düzyatan
        1

        Bülent CEYHAN / AHT

        İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından geçen ağustos ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz ve Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de bulunduğu 53 kişi hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

        2

        İLK DURUŞMA 21 MAYIS
        "Uyuşturucu madde ticareti yapmak", "Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" iddialarıyla suçlanan 53 sanık hakkında, 2 yıldan 38 yıla kadar hapis istendi. 53 şüpheli, 21 Mayıs 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

        3

        'ŞİFRELİ KONUŞTULAR'
        Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan 203 sayfalık iddianamede, sanıklarla ilgili iddiaların ayrıntılarına yer verildi. İddianamede şüphelilerin teknik takibe yakalanmamak için şifreli konuştuğu belirtildi. Buna göre şüphelilerin esrar isterken "Klaragis", "Süt" ve "papatya"gibi şifreleri kullandığı öne sürüldü. İddianamede şüphelilerin birçoğunun içici olduklarını belirttikleri vurgulandı.

        4

        İddianamede, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında hapsi istenen ünlü isimlerle ilgili iddialar şöyle:

        5

        Kenan İmirzalıoğlu: Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım'dan aldığı esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile kullanarak esrar kullanılması için yer temin ettiği iddia edildi. İmirzalıoğlu, ifadesinde 2 yıl önce bir kez esrar denediğini, 1-2 ay önce de yurtdışına tatile gittiği yerde bir arkadaş grubu içerisinde kendisine ikram edildiğini, sarma tütün zannedip içtiğini, onun dışında esrar kullanmadığını söyledi.

        6

        Mehmet Erdem: Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Sinem Gürtekin ve açık kimliği tespit edilemeyen kişilere uyuşturucu temin etti. 2012'de Narkotik Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda gözaltına alındığı bu nedenle teknik takibe karşı duyarlı olduğu belirtildi.

        7

        Eray Özbal: Deniz manzaralı evinin terasında yetiştirdiği esrarı; Kenan İmirzalıoğlu, Koray Candemir ve açık kimliği tespit edilemeyen diğer içicilere para karşılığında sattığı öne sürüldü. İfadesinde 7 yıldır esrar kullandığını, temin etmekte güçlük çektiği için evinde yetiştirmeye karar verdiğini söyledi.

        8

        Murat Yıldırım: Sarp Apak ile çevresinde yüz yüze görüştüğü kimlikleri tespit edilemeyen kişilerden temin ettiği esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Rıza Kocaoğlu, Burçin Terzioğlu Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu ve kimliği tespit edilemeyen kişilere verdiği iddia edildi.

        9

        Rıza Kocaoğlu: Sarp Apak, Şahin Irmak, Mehmet Erdem ve açık kimliği tespit edilemeyen kişilerden temin ettiği uyuşturucu maddeleri, Uluç Bayraktar, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan ve Selma Yılmaz'a verdiği öne sürüldü.

        10

        Şahin Irmak: Uyuşturucu maddeleri Murat Eken, İlker Aksum, Murat Yıldırım, Sarp Apak ve Uğur Bilgin için temin ettiği iddia edildi. Esrar alışverişinin Şahin Irmak'ın evinde gerçekleştirdiği öne sürüldü.

        11

        Engin Günaydın: Temin ettiği uyuşturucu maddeleri evinde partiler düzenleyerek Sarp Apak, Ersin Korkut, İlker Aksum ve kimlikleri tespit edilemeyen kişilere verdiği öne sürüldü. Günaydın, iddianamede yer alan ifadesinde uyuşturucu kullandığını ancak kimseye temin etmediğini savunarak, 2005'de tek kişilik performansa dayalı bir seri gösterisinin olduğunu, yaptığı işin stresi nedeniyle esrar kullanmaya başladığını söyledi.

        12

        'Torbacıyı şoför olarak işe aldı'
        İddianamede, "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek", "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 7 yıldan 20 yıla kadar hapsi istenen oyuncu Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam isimli torbacıyı yanında soför olarak çalıştırdığı öne sürüldü. Sağlam'ın bu sayede tanınmış kişilerle irtibat kurduğu, uyuşturucu madde sattığı kişilerin sayısını arttırdığı kaydedildi. Ahmet Sağlam'ın uyuşturucu teslimatını Hakan Yılmaz'ın şahsi araçlarıyla yaptığı iddia edildi.

        13

        Takipsizlik kararı
        Soruşturma kapsamında aralarında Berrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan ve Özge Özpirinççi'nin de bulunduğu 11 kişi ile açık kimliği tespit edilemeyen Cansu Dere'nin de aralarında bulunduğu 84 kişi hakkında "Uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ