Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Berkin Elvan soruşturmasında flaş gelişme

        Gezi Parkı olaylarında yaralanan Berkin Elvan'ın babası,polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Abdullah Yıldırım, 7polisi ifade vermek üzere adliyeye çağırdı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek ifade verenpolisler gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldıklarını belirtirken, 5polisolaylar esnasında gaz kullanmadıklarını, 2polisise gaz kullandıklarını ancak Berkin Elvan'ın yaralanmasına neden olmadıklarını savundu. Savcı Abdullah Yıldırım'a ifade verenpolismemuru M.C., suçlamayı reddederek şunları söyledi:

        "İddia edildiği gibi Berkin Elvan'a gaz tüfeği ile ateş ederek yaralanmasına sebebiyet vermiş değilim. O günlerde çevik kuvvetpolisi olarak bütün Gezi olaylarına müdahale ediyorduk. Dolayısıyla müdahale ettiğim olayları tek tek hatırlamam mümkün değildir. Çok yoğun çalışıyorduk. Gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldım. Ancak görevli bulunduğumuz Gezi olayları boyunca herhangi bir şekilde gaz kullanmadım."

        Gezi olayları nedeniyle Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ne gidip gitmediğimi ve olayı hatırlamadığını ifade eden O.Ş. ise, "Gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldım ancak Gezi olayları boyunca hiç gaz ve gaz tüfeği kullanmadım. Daha doğrusu hiçbir gaz ürününü kullanmadım. Berkin Elvan'a gaz tüfeği ile ateş edip yaralamış değilim. Şahsın nasıl yaralandığını bilmiyorum. Ben yaralamadım" dedi.

        Polismemuru H.B. de ifadesinde, "Berkin Elvan'a gaz tüfeği ile ateş ederek yaralanmasına sebebiyet vermiş değilim. Olay tarihi olan 16 Haziran 2013'te görevli olduğum doğrudur. Ancak olayın cereyan ettiği yerde görev yaptığımı hatırlamıyorum. Çünkü Gezi olayları boyunca çok yoğun olarak çalıştık. Gezi olayları sırasında müdahale ettiğimiz durumlarda gaz tüfeği kullandım ancak Berkin Elvan'ın yaralandığı olayda kesinlikle gaz tüfeği kullanmadım. Zaten olayı da hatırlamıyorum. Adliyeye gelince öğrendim" diye konuştu.

        İfadesi alınan diğerpolisler de haklarındaki suçlamaları reddederken, savcılığın önümüzdeki günlerde Gezi olaylarında görev yapanpolislerin ifadelerini almaya devam edeceği öğrenildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ