Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gürsel Tekin'den sansür tepkisi

        CHP İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler Genel Başkan YardımcısıGürsel Tekin, AK Parti'ye ilişkin yolsuzluk iddialarını sayfalarına taşıyan internet sitelerine yönelik baskı ve sansür girişiminin hız kazandığını belirtti. Başbakanlık'a bağlı TİB eliyle sansürün normalleştirilmeye çalışıldığını belirten Tekin, "Birçok haber sitesine TİB'den yazı gidiyor ve yolsuzluk iddialarını sayfalarından silmeleri isteniyor'' dedi.

        Son olarak www.gercekgundem.com , sol.org.tr ve T 24.com'a TİB'den''uyarı'' yazısı gittiğini belirten Tekin, "Yolsuzluk haberleri, sitelerin arşivinden çıkartılarak aslında Türkiye'nin hafızası siliniyor. Hiçbir internet sitesinde tek bir yolsuzluk iddiasının dahi kalması istenmiyor. AK Parti böylece, kendisini pir-ü pak göstermek istiyor'' ifadesini kullandı. Tekin, "İnternet siteleri (ya haberi silin, ya da sitenizi kapatırız)denilerek tehdit ediliyor'' dedi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın verdiği bir soru önergesinin haber sitelerinden TİB aracılığıyla sildirildiğine dikkat çeken Tekin, "Bu, parlamentonun işlevsiz hale getirilmesi ve milletvekillerinin dokunulmazlığının yok sayılması anlamına gelir. Sayın Umut Oran'ın soru önergesinin www.gercekgundem.com ile T 24 adlı internet sitesinden kaldırtılması, parlamentoya yönelik bir müdahaledir'' dedi.

        Bir süre önce Vagus TV ile Yeni Dönem.com adlı internet sitelerinin de keyfi bir biçimde kapatıldığını belirten Tekin, "AKP, hiç kimse konuşamasın, yazamasın istiyor. Hayallerindeki Türkiye bu... Ama bu sansüre izin vermeyeceğiz'' ifadesini kullandı.

        Tekin, TİB'in Umut Oran'a yolladığı yazıya da tepki gösterdi. CHP'li Tekin,"TİB, Sayın Umut Oran'a kişisel internet sitesindeki soru önergelerini kaldırmasına yönelik bir yazı yollamış. Bunu da Meclis'e taşıyacağız. Sabah ve ATV'nin satışına ilişkin soru önergesine verecek cevabı olmayanlar, çareyi sansürde arıyor'' dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ