Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Eker'den Baydemir'e ziyaret

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ağabeyi vefat eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i taziye evinde ziyaret etti.

        AK Parti ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Eker, beraberinde Vali Mustafa Cahit Kıraç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile Bağlar ilçesindeki Hevedanlılar taziye evine geçerek, önceki gün ağabeyi Aziz Baydemir'i kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yakınlarına başsağlığı diledi.

        Baydemir yaptığı konuşmada, ülkede yaşayan tüm anne ve babaların evlat acısı yaşamaması için çaba sarf etmenin en büyük erdem ve görev olduğunu söyledi. Ölüm karşısında herkesin kenetlenmesini isteyen Baydemir, şöyle dedi:

        "İnşallah bu duyguyla birbirimizle dayanışma içerisinde olacağız. Ölüm gelecekse Haktan gelsin, Allah'tan gelsin. Zira Allah verir, Allah ne zaman isterse alır. Onun dışında ölümün olmaması için çaba sarf etmek gerekir. Çok daha onurlu çok daha mutlu yarınları birlikte kılma imkanına sahip olacağız. Barış için çaba sarf eden herkesin Allah yar ve yardımcısı olsun."

        Bakan Eker, yanında oturan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Başkan Baydemir ile sohbet ettikten sonra taziye evinden ayrıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ