Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ali İsmail Korkmaz davası, Ali İsmail Korkmaz savcı tutuksuz polisin de tutuklanmasını istedi

        AHT-AJANSLAR

        Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'deki duruşmasında savcı, tutuksuz yargılanan polis Yalçın Akbulut hakkında tutuklama talep etti. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların, tutukluluk halinin devamına karar verirken, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'un tutuklanma talebini ise reddetti. Dava 12 Mayıs'a ertelendi. 5 kez ara verilen duruşma yaklaşık 14 saat sürdü.

        Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Kayseri'de başladı. Salon yetersizliğinden dolayı eski adliye binasındaki 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.15'te başlaması gereken duruşma, yoğunluk nedeniyle saat 10.00'da başladı. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, adliye salonuna girerken avukatlar ve salondakiler tarafından alkışlandı. Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan Korkmaz, ağlayarak "İsmailimi de getirdim" dedi.

        Oğlunun fotoğrafını sanıklara gösteren anne, "Nasıl kıydınız Alime, annenizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Bu çocuk size ne yaptı, çocuklarınızı mı dövdü?" diye sordu. Sanıkların etrafındaki polislere de tepki gösteren anne Korkmaz, "Koruyun arkadaşlarınızı, yüzümüze bakmasınlar. İsmailimi değil Alimi getirdim" diye konuştu.

        Duruşmada, 5'ü tutuklu 8 sanık ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmayı CHP'li vekiller takip etti.

        DÖVÜP "İYİ STRES ATTIK" DEMİŞ

        Durşumada okunan iddianamede bir tanığın Ali İsmail'i dövenlerden birinin "İyi stres attık" dediği belirtildi.

        GEZİ OLAYLARINDA ÖLEN İKİ GENCİN YAKINLARI DA MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ, MAHKEME KABUL ETMEDİ

        Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nin yanı sıra Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş'ın yakınları da müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme reddetti.

        "BENİM MÜDAHALE ETTİĞİM KİŞİ ALİ İSMAİL KORKMAZ DEĞİLDİ, YERDE YATANI AYAĞIMIN UCUYLA DÜRTTÜM"

        Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan ifadesinde "Ne olursa olsun Ali İsmail gibi bir kardeşimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüm" diyerek ailesine başsağlığı ve sabır diledi. Olay tarihinde 72 saat boyunca aralıksız çalıştığını söyleyen Saldoğan, olay günü grubun uyarılara rağmen barikatın arkasına taş, sopa, çubuk ve demirle saldıranlar olduğunu anlattı. Saldoğan, telsizden gözaltı yapmadan dağıtma talimatıyla sokağa girdiklerini belirterek, şunları dedi:

        "Sokakta kovaladığımız kişi kesinlikle Ali İsmail Korkmaz değildi. Benim kovaladığım kişi uzun boyluydu. Ali İsmail Korkmaz kısa boyluymuş. Görüntüler iyi incelensin. Şahsı yerden kaldırmak için ayağımın ucuyla hafifçe dürttüm. Kendisi yere oturup kalkmadığında oradan ayrıldım. Şahıs bu sırada ben ayrılırken arkamdan, 'Hepiniz o... çocuğusunuz, Ak Parti'nin p...' diye küfür etti. Sesimi bile yükseltmeden 'Lütfen yapma, ayıp. Erkek adama küfür yakışmaz' diye karşılık verdim. Şahsın etraftakileri daha fazla tahrik etmemesi için ayağımın ucuyla dürterek, oradan uzaklaştırdım. Bedenen zor kullandım. Öldürmek veya yaralamak gibi kastım yoktu. Benim müdahale ettiğim kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunu kabul etmiyorum. Olayın devamında da raporluydum. Daha sonra yıllık izne çıktım. Yıllık izindeyken de tutuklandım. O yüzden görüntüleri izleme şansım olmadı. Ben tekrar etmek gerekirse uzun boylu birine müdahale etmiştim. Kesinlikle Ali İsmail Korkmaz değildi.''

        Ağabey Gürkan Korkmaz, yerinden kalkarak, "Erkek misin sen? Elinde kan var, tuttuğun oruç oruç değil, kıldığın namaz namaz değil" diye bağırdı.

        'KARŞI AVUKATLARIN SORULARINA YANIT VERMEK İSTEMİYORUM'

        Korkmaz'ın avukatları tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a "Zanlı Ebubekir Harlar, sizin için Ali İsmail Korkmaz'a öldürücü darbeyi vurduğuna dair ifade verdi. Ayrıca görüntülerde var'' dedi. Polis memuru Saldoğan da "O Ebubekir'in düşüncesidir. Saygı duyarım'' yanıtını verdi. Avukatının uyarısıyla Saldoğan bu ifadesinin bunu kabul ettiği anlamına gelmeyeceğini söyleyerek, "Karşı avukatların şu andan itibaren sorularına yanıt vermek istemiyorum'' dedi. Hakim de "Sorular sorulacaktır, sen ister cevap ver ister susma hakkını kullan'' diye uyarıda bulundu.

        "ALİ İSMAİL DİYE TABİR EDİLEN ŞAHSI HİÇ GÖRMEDİM"

        Tutuksuz sanık başpolis Şaban Gökpunar ise, mesai çıkışı evden göreve çağrıldığını belirterek, "Gözaltına alınanları merkeze götürecektik. Ali İsmail diye tabir edilen şahsı hiç görmedim'' dedi. "Tabir edilen" sözlerine avukatlar ve Korkmaz'ın yakınları tepki gösterdi. Başpolis Gökpınar, mahkeme heyetinin, elinde sopa olanların polis olup olmadıkları yönündeki sorusuna "Ben, Şırnak'tan geldim. Buradaki polisleri tanımıyorum. Herhangi bir kimseyi darp etmedim. Olay yerinde de yoktum. Bu görüntülerde de mevcuttur. Diğer kişiler polis mi, vatandaş mı bilemiyorum. Polisler olaylara copla müdahale ediyordu. Sopalı polis görmedim'' dedi. Anne Emel Korkmaz, "Ali İsmail'in fotoğrafını gösterin. Belki hatırlar. Her soruya hatırlamıyorum, üzerinden zaman geçti diye söylüyor'' dedi.

        Tutuksuz yargılanan polis memuru Hüseyin Engin de "Gezi olaylarında şifahi emirle görev aldım. Başpolis Şaban Gökpunar'la birlikte olaylarla ilgili sarkmalara ve gözaltılara müdahale ettik" dedi. Engin, neden bıyığını kesip, gözlük taktığı sorusuna yanıt vermedi.

        "BİR GENCİ KOVALADIM, AMA ALİ İSMAİL DEĞİLDİ"

        Tutuksuz sanık polis memuru Yalçın Akbulut da şifahi talimatla olayın olduğu sokağa yönlendirildiklerini, olaylar sırasında bir genci kovaladığını ancak bu kişinin ölen Ali İsmail olmadığını iddia etti. Akbulut, "Önümüze bu sırada sivil polis olduğunu düşündüğüm 3-4 kişi çıktı. Ellerinde cop vardı. Yerdeki bir kişi onlara küfrediyordu'' dedi. Ancak Korkmaz'ın avukatları, Akdemir'in Ali İsmail'e vururken görüntüsü olduğunu ileri sürdüler.

        ALİ'NİN AĞABEYİ, SANIK AVUKATI SINIF ARKADAŞINA TEPKİ GÖSTERDİ

        Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, sanık polisleri savunan hukuk fakültesinden aynı sınıftan olan avukat arkadaşına "Yazık, ayıp. Savunma bunları'' diye tepki gösterdi. ''Haram olsun aldığınız para'' diye bağırıp ayağa kalkan Korkmaz'ın yanındakiler koluna girdi.

        Duruşmaya verilen arada konuşan Gürkan Korkmaz, "Annemin, oğlunu tekmeleriyle öldüren kişilerle yüz yüze gelmesiyle gergin anlar yaşandı. Karşı tarafta sanık avukatları arasında okul arkadaşım vardı. Hastane sürecinde devamlı yanıma gelen, destek olan bir arkadaşımdı. Onun da bir travmasını yaşıyorum. Öncelikli amacımız sanıkların yargılanması. Sonuçta bu eylemin nasıl yapıldığı kamera kayıtları, tanık beyanlarıyla sabit. Bu olayların arkasındaki azmettiricilerin de yargılanmasını sağlamak istiyoruz. Hak verilmez alınır, hakkımızı alana kadar savaşacağız" diye konuştu.

        ANNEDEN SANIKLARA TEPKİ

        Anne Emel Korkmaz, duruşmada sanıklara dönerek "O pis ellerinizde dokunmayın çocuğuma, nasıl bakabiliyorsunuz çocuklarınızın yüzüne. Ben Ali'yi temiz ellerimle büyüttüm" diye feryat etti, salondaki avukatlar ağladı. Anne Korkmaz, elindeki oğlunun çerçeveli büyük fotoğrafını sanık polisin suratına tutup, "Oraya değil buraya bak, çocuğum var derken gözlerimin içine bak" dedi.

        ''TALİMAT OLURSA GEREĞİNİ YAPARIM''

        Sanık polislerden Hüseyin Engin, Ali İsmail'i tanımadığını, kimseye vurmadığını öne sürdü. Sanığın çapraz sorguda müdahil avukatının ''Elinizdeki sopayla göstericilere vuruyor musunuz?'' sorusuna verdiği "Talimat olursa gereğini yaparım" yanıtı tepkilere neden oldu. Engin, Ali İsmail koşarken ilk vuranlardan biri olduğu iddiasını reddetti.

        Sanık polis Yalçın Akbulut çapraz sorgu sırasında "Yerde yatan şahıs küfür ediyordu. Talimatım da olmadı, müdahalem de. Ben geri döndüğümde, yerde yatan şahıs yoktu. Benim gördüğüm şahıs 1.75 boylarındaydı, Ali İsmail ile alakası yok. Koyu renk kapüşonu vardı peşinden koştuğum şahsın. Ali İsmail 1.60 boyunda, kot pantolonlu, tişörtlüydü. Görüntüleri defalarca izledim. Sadece şahsı uzaklaştırmak için kovaladım. Kovalarken yalnızdım" dedi.

        "OĞLUMA KASITLI DAVRANILMIŞ PUSU KURULMUŞTUR"

        Tutuklu sanık Muhammed Vatansever ile Ramazan Koyuncu'yu da dinledikten sonra, müştekilerden baba Şahap ile anne Emel, ağabey Gürkan ile ablası Aylin'e söz verdi. Baba Şahap Korkmaz, şöyle dedi:

        "Ben, Ali İsmail Korkmaz'ın babasıyım. Oğluma kasıtlı davranılmış pusu kurulmuştur. Ortada bir vahşet ve cinayet var. Oğlum polisten darbe yedikten sonra kaçıyor, çelme takılıp düşürüyorlar, sonra da tekmelerle ve sopalarla dövüyorlar. Hastanede her tarafı mosmordu. Kafasında 2 kırık vardı. Sırtına boya sürülmüş gibi, 3 dişi sökülmüştü. Bunu yapan kesinlikle insan değildir. Bu şekilde saldıran vahşi yaratıktır. Ali İsmail bana yılan öldürdüğüm için bile karşı çıkmıştır. Küfür etti onun için yaptık diyorlar, biz onun ağzından bu yaşına kadar küfür duymadık. Ne annesi ne de ben bir kez tokat atmadık. Oğlum huzurevini ziyaret eder, çocuklara kitap alırdı. Elinizi vicdanınıza koyup adil yargılayın.''

        ANNE KORKMAZ: 8 AYDIR AĞLIYORUM, YAPTIKLARI SAVUNMA İLE BENİ GÜLDÜRDÜLER

        Anne Emel ise "Ben Ali İsmail için hem ayakta ve dik duracağım. Ali İsmail bırakın küfürü en ufak lanet bile etmezdi. Savunmalarını adam gibi yapsın, bahane bulmasınlar. 8 aydır ağlıyordum. Yaptıkları savunma ile beni güldürdüler. Ali İsmail çevreye, doğaya insanlara hayrandı. Vatansever bir çocuktu. Sabahtan beri yüzlerine oğlumun fotoğrafını tutuyorum. Oğlum Eskişehir'e severek gitti. Eğitmen olacaktı. Tercüman olacaktı. Binlerce çocuk yetiştirecekti. Katilleri savunacak avukatlarına sesleniyorum, ellerini vicdanlarına koyup öyle savunma yapsınlar" dedi.

        "BUNLAR İNSAN DİYE TABİR EDİLEN YARATIKLAR"

        Avukat olan ağabey Gürkan Korkmaz'da, "Ben de Eskişehir'de okudum. Eskişehir'de okuyanlar avukat, doktor, hakim ögretmen olur. Eskişehir'e giden kefeniyle aile evine dönmez. İnsan diye tabir edilen şu yaratıklar, tasarlayarak, kardeşi öldürmüşlerdir. Oruç tuttuklarını namaz kıldıklarını söylüyorlar ama böyle adam öldürmek hangi din ya da mezhep de yazıyor. Kardeşim tasarlanarak, isteyerek öldürülmüştür. Bu dava Korkmaz ailesinin değildir. O sokağa kim girse öldüreceklerdi. Bu Türkiye'nin davasıdır. Hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istiyorum. Ağabeyi ve avukat olarak, ikilem içindeyim. İddianame çok komik. Ağzımıza bal çalar gibi bir polis tutuklu. 3 polis belinde silahla göreve devam ediyor. Kardeşimi öldüren 3 kişi hala tutuksuz ve silahla dolaşıyorlar. Bunların da en ağır cezayla cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu.

        SAVCI TUTUKSUZ YARGILANAN POLİSİN DE TUTUKLANMASINI İSTEDİ

        Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadelerin alınmasının ardından hayet savcıya mütala için söz verdi. Cumuriyet savcısı, duruşmada tutuksuz olarak yarğılanan polis memuru Yalçın Akbulut'un da tutuklanmasını, Eskişehir'deki çok sayıda şahitle ilgili ifadelerin alınmasını istedi. Savcı, bu arada silinip jandarma kriminal biriminde kurtarılan Harman Fırını'nın kamerası görüntülerinde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK'a gönderilen görüntülerle ilgili henüz mahkemeye iletilmeyen raporun gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların, tutukluluk halinin devamına karar verirken, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'un tutuklanma talebini ise reddetti. Dava 12 Mayıs'a ertelendi. 5 kez ara verilen duruşma yaklaşık 14 saat sürdü.

        DURUŞMADA SİLAH GERGİNLİĞİ

        Eskişehir'de geçen yıl 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili açılan davanın görüldüğü Kayseri’de bugünkü ilk duruşma öncesi güvenlik önlemleri alındı.

        Kent dışından gelen otobüsler durduruldu, içindekiler tek tek arandı. Duruşmada Ali'nin acılı annesi oğlunun resmini sanıklara göstererek feryat etti.

        Kendisinin uzman çavuş olduğu ve salona belinde silahla girmeye çalışan bir kişi olduğu iddiaları Kayseri Vali Orhan Düzgün tarafından yalanlandı.

        Düzgün Twitter hesabından, "Duruşma salonunda bazı kişilerin üzerinde silah bulunduğuna ilişkin bilgiler doğru değildir.Duruşmayı izlemeye gelen avukatlardan birisi salondaki izleyicilerden birinin cebindeki sert cismi (cep telefonu) silah sanmıştır." dedi.

        NOTLAR

        Sanıkların önünde polisler, arkasında jandarmalar barikat oluşturdu.

        Ali İsmail'in ablası baygınlık geçirirken, kız kardeşi sanığa "Kardeşim çocuğunu mu öldürdü?" diye sordu.

        Duruşma esnasında dışarıda eylem yapan grup, polis bariyerlerini aşmak istedi. Barikatlar önünde kısa süreli arbede yaşandı.

        Anne Emel Korkmaz (52), fenalaştığı için adliyede sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi, 2 saat sonra kendine gelince duruşmaya katılabildi.

        KAYSERİ VALİSİ'NDEN ALİ İSMAİL TWEETİ

        Öte yandan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından konuyla ilgili yapığı açıklamada,19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail'in milletin evladı olduğunu belirtti. Düzgün, "Hayatını kaybetmesine sebep olanların ilimizde yapılacak olan duruşması için alınan tedbirler, yargılamanın adil bir şekilde ve etki altında kalmadan yapılması ve adaletin yerini bulması içindir" ifadelerini kullandı.

        CHP'Lİ VEKİLLER TAKİP ETTİ

        Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un yanı sıra bazı milletvekilleri de takip etti.

        DURUŞMA ÖNCESİ YAŞANANLAR

        Valilik tarafından her türlü açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığı kentte, saat 09.15'te eski adliye binasında başlayacak dava dolasıyla geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye binasının çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken polis ekipleri, bariyerlerle çevrilen güvenlik alanına girmek isteyenlerin üstlerini arayarak içeriye aldı.

        DİDİK DİDİK ARANDI

        2 Haziran'daki Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili 5'i tutuklu 8 sanığın yarın Kayseri'de yapılacak olan ilk duruşması izleyecek olanlar Eskişehir'den 9 otobüsle Kayseri'ye hareket etti.

        Çeşitli odalar, sendikalar ve demokratik kitle örgütü üyesi yaklaşık 300 kişi bu akşam saat 22.00 sıralarında Eskibağlar Mahallesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' şeklinde slogan attı. Duruşmayı izlemek amacıyla Kayseri'ye giden grupta yer alan Öğrenci Kolektif üyesi Hazal Öztürk, "Ali İsmail Korkmaz'ın davasını Kayseri'ye kaçırdılar, duruşmasını da parçaladılar. Eskişehir'de kaybettiğimiz arkadaşımızın davası için Kayseri'ye gidiyoruz. Orada olacağız. Güvenlik önlemlerinin alındığının haberini aldık. Ama bu durumlar bizi yıldıramaz. Biz Ali İsmail'in sıra arkadaşlarıyız. Bu yolda beraber yürüdük. Hukuksuzluğun önüne geçmeye çalışacağız. Bu sebeple Kayseri'de Ali'nin davasının görüleceği adliyenin önünde olacağız" dedi.

        Kalabalık yanlarında getirdikleri çeşitli yazıların olduğu dövizlerle birlikte kendileri bekleyen otobüslere bindi. Ali İsmail Korkmaz davasının duruşması için Eskişehir'den toplam 9 otobüsün Kayseri'ye hareket ettiği belirtildi. Birçok kentten duruşmayı izlemek için otobüslerle Kayseri'ye doğru yola çıkan vatandaşlar, kentin girişinde durdurularak aranıyor.

        LİSTELERDEKİ İSİMLER ADLİYEYE ALINDI

        Adliyeye polisin elindeki listelerde isimleri yazanlar alındı.

        Öte yandan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından konuyla ilgili yapığı açıklamada,19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail'in milletin evladı olduğunu belirtti. Düzgün, "Hayatını kaybetmesine sebep olanların ilimizde yapılacak olan duruşması için alınan tedbirler, yargılamanın adil bir şekilde ve etki altında kalmadan yapılması ve adaletin yerini bulması içindir" ifadelerini kullandı.

        2 BİN 30 POLİS, 3 TOMA, PANZER VE HELİKOPTER

        Güvenliği 500'ü il dışından olmak üzere 2 bin 30 polis, 3 TOMA, 1 panzer ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bir helikopter sağlıyor.

        Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Korkmaz'ın darbedilmesi olayına karıştığı iddia edilen 8 sanıktan 5'i tutuklanmış, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Kasım 2013'te görülmeye başlanması planlanan davanın ilk duruşması, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapor doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle 3 Şubat'ta Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi kararlaştırılmıştı.

        300 AVUKAT ADINA AÇIKLAMA

        Etrafı demir barikatlarla çevrilen ve arama noktalarından girilen adliye binası önünde, Eskişehir Barosu başta olmak üzere 300 avukat adına bir basın açıklaması yapıldı. Avukat Ali Özgür tarafından okunan bildiride şöyle denildi:

        "Eskişehir'de 2 Haziran Gezi parkı protestoları sırasında uradığı saldırı sonucunda ağır yaralanan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite örgencisi Ali İsmail Korkmaz'ın davası, Eskişehir'den kaçırılarak, Kayseri'ye getirildi. Ali İsmail, dosyasının güvenlik nedeniyle Eskişehir'den Kayseri'ye taşıyan Yargıtay 5'inci Hukuk Dairesi, 1993 yılında da Lice'de katledilen Tuggeneral Bahtiyar Aydın dosyasını güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e nakletmişti. Ali İsmail Korkmaz davasının güvenli bir şehir olduğu yıllardır bu tür davalarda uygulanan nakil kararları ile tescil edilmiş olan Eskişehir'den güvenlik gerekçesiyle kaçırılmış olması ve doysa Kayseri'ye nakledilmişken, 24 tanığın Eskişehir'de yapılacak duruşmada dinlenmesine karar verilmiş olması, naklin aslında hukuki bir sebebe dayanmadığının en açık göstergesidir. Güvensiz denilen Eskişehir'de 6 Ocak tarihinde yapılan ve hiçbir güvenlik sorunu yaşamayan talimat duruşmasına 100'dan fazla avukatla katılan bizler, Kayseri duruşmasına bu kez 300 avukatla katılıyoruz. Yolları kesseniz de Ali İsmail'in ailesi, milletvekilleri, uluslararası heyetler, sendika, parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileriyle Kayseri'deyiz. Siz haksızlığı büyüttükçe, biz bu davanın daha kalabalık takipçisi olacağız. Ali'yi aramızdan aldılar ama adaleti hangi delikte saklanırsa saklansın çıkaracağız.''

        'NASIL KIYDINIZ OĞLUMA'

        Anne Emel Korkmaz ve yengesi Süheyla Korkmaz, duruşma salonuna Ali İsmail Korkmaz'ın fotograflarıyla geldi, avukatlar anne ve yengeyi ayakta alkışladı. Anne Emel, duruşma öncesi, oğlunun fotografını salondakilere göstererek, ''Ali'yi getirdim size'' diyerek konuşmaya başladı. Daha sonra sanıklara kendileri arasında adeta etten duvar ören polis ve jandarmalara "Koruyun arkadaşlarınızı. Bizi görmesinler, yüzümüze bakmasınlar'' diye seslendi. Anne Emel Korkmaz daha sonra, "Nasıl kıydınız o çocuğa? Ne yaptı size ? Çocuklarımızı niye dövdünüz ? Çıkarın bunları buradan. Bunlar annelerinin yüzlerine nasıl bakıyorlar?'' dedi. Bu arada, duruşma salonunda milletvekilleri başta olmak üzere bir çok kişi ayakta kaldı. Mahkeme heyeti , bunun üzerine duruşma salouna ek sandalye getirilmesini istedi.

        Öte yandan, davayı izlemek üzere CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, İlhan Cihaner, Şevki Kulkuloğlu, Süheyl Batum, Nurettin Demir M. Ali Edipoğlu, Melda Onur, Mahmut Tanal, Musa Çam, M. Ali Edipoğlu, Refik Eryılmaz, HDP milletvekili Levent Tüzel, MHP milletvekili Mümin İnan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da Kayseri eski adliye binasına geldi. Adliye binası çevresinde 2 TOMA, 1 polis helikopteri ve çeşitli illerden gelen bin 900 polis devriye görevi yaptı. Bu arada çevredeki gençler, "Ali İsmail ölümsüzdür. Katiller hesap verecek'' sloganları attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ