Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfadaki töre cinayetinde tutuklamalar

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA (AHT)

        Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde 18 metre derinliğindeki kuyuda cesedi bulunan, 8.5 aylık hamile 19 yaşındaki Hacer Göv'ütörenedeniyle öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 5'i tutuklandı.

        Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesine bağlı Tekneli köyü Sergen mezrasında yaşayan 19 yaşındaki Hacire Göv, geçen yıl ailesi ile birlikte çalışmak için gittiği Ceylanpınar İlçesinde gizli ilişki yaşadığı bir kişiden hamile kaldı. Olayın duyulması üzerine toplanan aile meclisinde genç kız için ölüm kararı çıktı. Aile meclisi kararına karşı çıkan anne kızını Diyarbakır'da bulunan akrabalarının yanına gönderdi. Hacire Göv ile temas kuran amca oğulları H.G ile C.G, olayı tatlıya bağlama ve aile büyükleriyle barıştırma vaadiyle kandırıp köye götüreceklerini söyleyerek Diyarbakır'dan aldı. 2 amca oğlu köylerinin yakınlarında boğarak öldürdükleri hamile Hacire Göv'ü, 15 metre derinliğindeki kuyuya attı. Haber alamadığı kızının amca oğullarıyla köye gitmek üzere Diyarbakır'dan ayrıldığını öğrenen anne jandarmaya başvurarak kızının kayıp olduğunu bildirdi.Yapılan aramada 19 yaşındaki kızın cesedi kuyuda bulundu.

        Soruşturmayı derinleştiren Jandarma boğularak öldürülen kızın gizli ilişki sonucu hamile kaldığı içintörecinayetine kurban gittiğini belirledi. Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler öldürülen Hacire Göv'ün annesi M. Göv ile akrabaları C.G., İ. G., M.G., S.G., A. G., M. G., F.G. ile A. E. ve İ. E.'yi gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulanan 10 şüpheli, 4 günlük ek gözaltı süresinin dolmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Geniiş güvenlik önlemleri altında Viranşehir Adliyesi'ne getirilen şüpheliler savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkartılan 10 kişiden C.G., S.G., A.G., A.E. ile İ.E. tutuklanırken, anne ile 4 akrabası ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Hacire Göv'ü öldürdükten sonra iç savaşın sürdüğü Suriye'ye kaçtığı iddia edilen H. G.'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ