Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç: Aslında fetva aldım, ezan okununca konuşulabilir

        Bursa'da 1980 yıldan beri yapılması planlanan İzmir ve Yalova Yolu bağlantı bulvarı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ezan okunması üzerine konuşmasına ara verdi. Bu sırada dinleyiciler arasında bir kişinin yüksek sesle konuşması üzerine, Arınç, "Ezanı dinlemek için ara verdik, seni mi dinleyeceğiz" dedi. Arınç, daha sonra, "Aslında ben bir fetva aldım, ezan okununca konuşulabilir. Ama içinizden bir Karadenizli çıkar 'Ezan okunuyor, niye konuşuyorsun' der diye sustum" diye konuştu.

        "TÜRKİYE'Yİ FETRET DÖNEMİNE SOKMAK İSTEYENLER VAR"

        42 milyon lira harcanarak yapılan bulvarın isminin ne olacağının meclis tarafından karar verileceğini dile getiren Arınç, kendisinin gönlünden geçenin ise, Osmanlı'yı fetret devrinden kurtarıp toparlayan Çelebi Mehmet'in isminin verilmesi olduğunu söyledi. Arınç, "Türkiye'yi bir fetret dönemine sokmak isteyenler var; biz de Türkiye'yi, devlet-i aliyyeyi fetretten çıkaran Çelebi Mehmetlere muhtacız. Allah ondan razı olsun" dedi.

        Arınç, belediye başkanlarının Osmanlı padişahları gibi ara sıra tebdili kıyafet yapıp halkın arasına karışmasını tavsiye etti. Konuşmasını tarihi anekdotlarla süsleyen Arınç, "Sultan Altepe" diye iltifat ettiği Büyüküşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yaptığı hizmetlerle çok başarılı olduğunu ifade etti. Arınç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da çok başarılı olduğu için yeniden aday gösterildiğini dile getirdi.

        Ulaşımın Bursa'da mükemmel hale geleceğini belirten Arınç, "Yapılan iyilikleri ve hizmetleri asla unutmayın. Bursa'nın neresine giderseniz, çok güzel eserler görüyoruz. Belediye başkanımız gayretli ve gece gündüz çalışıyor" diye konuştu.

        "PROJE, 30 YILDIR RAFTA BEKLİYORDU"

        Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın en büyük sıkıntısının ulaşım olduğunu söyledi. İl merkezinin 2 milyon 100 bin nüfusa ulaştığını açıklayan Altepe, ulaşımın rahatlatılması için yeni bir daha adım attıklarını belirtti. 30 yıldır bu bağlantı yolunun konuşulduğunu söyleyen Altepe, "Bu konuda bize sürekli soru geliyordu. Planlara baktığımızda bu yolun sürekli açılması gerektiğini biliyoruz. 1980'li yıllarda bu yol açılmayı düşünülmüş. Ama gerçeğe dönüşmedi. Dar sokaklar vardı. Büyükşehir Belediye başkanı olduğumuz zaman kamulaştırmayı başlattık. Hep bu proje böylemde kalmıştı. Bize o kadar dua alınacak işler bırakmışlar ki, biz de bu duaları almaya devam edeceğiz" dedi.

        İki sultandan birisinin isminin bulvara verileceğini dile getiren Altepe, yeni açılan bulvarın Bursa'yı baştan aşağıya sardığını kaydetti. Altepe, "Eski Gemlik yolu ve Samanlı yolu da bitti. 100 bina orada, 250 bina da burada kamulaştırıldı. Diğer etabı da seçimden önce hizmete açacağız. Bursa'da alternatif bir yol olarak inşallah şehrimize nefes aldıracağız. Bursa, bu dönemde altın dönemini yaşıyor. Sağlık yatırımları, hastaneler ve diğer yatırımlarla ticaretimiz her alanda gelişmeye devam ediyor" diye konuştu.

        Son 5 yılda Bursa'nın sahilinden Uludağ'ına kadar her alanda yatırımları hızlı bir şekilde yaptıklarını anlatan Altepe, "Stadyumumuz bu dönemde tamamlandı. Bilim merkezimiz, tarihi eserlerimiz bu dönemde yapıldı. Onlarca eser ayağa kalktı. Bursa'nın bu dönemde çehresi ve kabuğu değişti. Ulaşım, tüm metropolitan kentlerin en önemli sıkıntısı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'de önümüzdeki dönem en önemli görevin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu belirterek, yeni bulvarın kentsel dönüşümün başlangıcı olduğunu ifade etti.

        "5 YILDA 520 KİLOMETRE YOL YAPILDI"

        Bursa'da binin üzerinde binayı yol, sosyal alanlar yapmak için yıktıklarını kaydeden Altepe, "Ecdadımızın belirttiği gibi yol, medeniyettir. Bu konuda biz yeni yeni yollar yapmaya devam edeceğiz. Bursa'da onlarca yıl söylenip yapılamayan yolları yaptık. Vişne, Köklü, Kervan caddeleri sıra sıra açılıyor. Bursa'nın her tarafında, tüm bölgelerimizde yol ve meydan açma çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Son 5 yılda 520 kilometre yol yaptık. Belediye tarihinde yapılan yol yapımını 5'e katladık" ifadelerini kullandı.

        Bağlantı yolunun bin 200 metrelik kısımını tamamladıklarını anlatan Altepe, "Bu bağlantı yolunun devamı parça parça yapılacak. 40 milyon liralık kamulaştırma, 2 milyon 500 bin yol imalatı için para harcadık. Toplamda 42.5 milyon lira. Bursa için ne yapsak azdır. Yakında bu cadde şekillenecek. Burada kentsel dönüşüm başlayacak. Bursa'nın güzel bir bulvarı olacak" ifadelerini kullandı.

        Vali Vekili Vedat Müftüoğlu, modern Bursa'nın kuruluşuna, yeni caddeler, kentsel dönüşümlerle katkı sağlamak gerektiğini belirterek, yeni açılan bağlantı yolunun Bursa için hayırlı olmasını diledi.

        Konuşmaların ardından bağlantı yolunun açılışı gerçekleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ